B7 a naši borci

02.09.2016 00:00


ADIDAS - CONTINENTAL BESKYDSKÁ SEDMIČKA

 2– 4. 9. 2016

A je tu půlnoc Silvestra 20015, začíná počítačová honička na oblíbenou B7. Vašek s Dankem datlují do klávesnice až konečně: „Vyšlo to“.  20 minut po půlnoci, dámy a pánové, máte smůlu, registrace uzavřena – naplněno!

Takže začala příprava, Vašek s Liborem jako tým „Salamandři“ v hobičkách 86 km s převýšením 5052 ma Pepa s Dankem ve sporťácích 95 km s převýšením 5470 m. B7 proto, aby nezastrašila borce, kteří se postaví na start. Celkem je jich 9 (Malý a Velký Javorník pan Uher nepočítá, nemají přes 1000 m). Příprava na tak náročný závod asi neexistuje, ale pod vedením našeho kouče Petra Tvrzníka (dověděl se až týden před závodem, že se jej zúčastníme) je prostě člověk připraven na vše.  Ten poslední týden před závodem byly jeho rady nad zlato.

Nastal den D, zaregistrovat jsme se zajeli do Frenštátu a jeli jsme zpět domů užít si ještě klidu, abychom ve 20,00 vyjeli na start. Atmosféra úžasná, asi 3000 závodníků a další tisícovky lemovaly trať závodu. Jako v ráji, ale bylo tomu právě naopak, řítili jsme se do pravého pekla. S Danielem jsme absolvovali B7 podruhé, přibližně jsme věděli, do čeho jdeme. Pro Vaška s Liborem to byla premiéra. Ve 22,00 jsme práskli do bot od Trisie v Třinci pod vedením Lopraisovy Tatrovky až pod Javorový a začaly galeje. Nebudu rozepisovat každý kopec zvlášt, ale kdo je trochu v obraze, dokáže si představit o co jde. Prostě Velký Javorový, Ropice, Travný, Lysá Hora, Smrk, Čertův Mlýn, Pustevny, Radhošť, Malý a Velký Javorník, to vše bylo třeba zvládnout do časového limitu 30 hodin. S trasou jsme se rvali bravurně, jak my tak i kamarádi „Salamandři“. Noc jsme zvládli hlavně bez zranění a ráno to bylo jako u každého se vstáváním. „Nechce se“, ale ty sny o nádherném cíli táhly člověka pořád dál. Bolístky přebolely, zuby jsme zaťali a už tu byl před námi ten drsný Javorník. Každý si říkal „ to už dáme“ a na vrcholku, když jsme měli pod sebou Frenštát jako na dlani, začalo srdce bušit a myšlenka – už jenom seběh a je to! Ale i ten dal zabrat, jeden z nejhorších…V ulicích Frenštátu davy lidí svým fanděním určitě vehnaly každému závodníkovi slzy do očí.

Konečně se před námi objevila vystavěná pyramida – model hory K2. MÁME TO! Umístili jsme se jako tým Suši – Zdróws časem 16 hodin 25 minut  na 5 místě v kategorii a na 47 místě celkově. Salamandři s časem 18 hodin 19 minut na 31 místě v kategorii. Závod nedokončilo 864 závodníků. Děkujeme všem za podporu a pro ty, kteří by měli chuť něco takového zkusit – přijďte mezi nás –  do 1.BĚŽECKÉHO JABLUNKOV k PETROVI TVRZNIKOVI. Nebojte se a dáte to! Ahoj a běhu zdar!

Výsledky: www.beskydskasedmicka.cz/b7/vysledky-2016/