Běh do vrchu Mosty - Skalka

02.01.2023 12:58

Ve čtvrtek dne 28.12.2022 v průběhu vánočních prázdnin se uskutečnil tradiční závod na Skalku. Tento ročník nebyl, tak početný, jako v minulých letech, ale i tak to byl úžasný závod, ve kterém závodníci mohli porovnat své síly s ostatními!

 

Průběh organizace závodu byl tento rok pozměněn. V minulých ročnících probíhalo občerstvení přímo na chatě Skalka, kde i ocenili ty nejlepší. Tento rok však po výběhu běžci seběhli zpátky k Sokolovně (základna závodu), kde na ně v restauraci čekala teplá polévka a nápoj. Poté proběhlo vyhlášení.

 

Startovalo se tedy v Mostech nad železniční tratí v 10:00 a cíl běžců, jak z názvu závodu vyplývá, byla chata Skalka. Trať nebyla vůbec jednoduchá, měřila cca 3,3km a měla náročné převýšení. Povrch tratě byl plný nerovností a ledu. Počasí, vzhledem k ročnímu období, nebylo vůbec špatné, i když foukal studený vítr.

 

Závodu se účastnilo celkem 6 našich běžců. Všichni běželi „o sto šest“!

Szymon Mitrenga – 24:01 – 3. místo v kategorii muži do 18 let

Jakub Grunwald – 28:16

František Szkatula – 26:46

Tomáš Ernst – 30:18

Michaela Čmielová – 29:12

Ester Morcinková – 26:24 – 2. místo v kategorii ženy nad 18 let

 

Důležitou součástí byl také náš početný „fanklub“. Ten se sešel s předstihem před startem závodu a společně vyšli na chatu pěšky. V cílové rovince fandili ze všech sil závodníkům a poté šli přes Lomnou zpátky. Skvělý výlet!

 

Takto probíhal náš poslední závod letošního roku! Moc děkujeme, jak závodníkům za reprezentaci oddílu, tak i „fanklubu“ za skvělou atmosféru!

 

Výsledky: homosty.ic.cz/beh/vysledky_2022.pdf

 

M.Č.