EKAG 2022

03.09.2022 00:00

V termínu od 3.9. do 5.9. proběhly v Brně Evropské hry mládeže (EKAG). V konkurenci 1700 účastníků z celé Evropy naši podali velmi dobré výkony a přivezli si domu osobní rekordy. Z našich osmi atletů se do finále probojovala Lenka Trombiková a Vojtěch Kulich.

 

V sobotu nám počasí přálo a hned ze startu se povedlo Lence Trombikové vybojovat postup do finále ve skoku dalekém, kde dolétla do vzdálenosti 448 cm (PB) a hned na to se ji podařilo postoupit do finále A na 60 m časem 8.51s (PB).

Druhý den jsme se probudili do deštivého počasí, ale okolo poledne už vysvitlo sluníčko. Probíhal oštěp žáků, kde Vojtěch Kulich poslal svůj oštěp do vzdálenosti 38.32 m, čím se dostal do finále. Zároveň probíhalo finále v běhu na 60 m, kde si Lenka Trombiková doběhla pro krásné sedmé místo v čase 8.56s. Večer nás čekalo finále ve skoku dalekém Lenky, která obsadila krásné osmé místo.

Třetí den bylo opět slunečno. Čekaly nás finálové běhy na 800 m, které dopadly úžasně a všichni si vezli domu osobní rekord. Následovalo finále Vojty v oštěpu, kde oštěp dolétl do vzdálenosti 37.93 m a patřila mu sedmá příčka.

Naši: 
Lenka Trombiková, Natálie Sikorová, Markéta Sikorová, Jakub Grünwald, Kateřina Pilchová, Vojtěch Kulich, Radek Samohyl, Veronika Bury.


Celá skupina zaslouží velkou pochvalu ! Během prázdnin se poctivě připravovala a bylo to opravdu vidět. Osobní rekordy, chtuť ze sebe vydat vše a radost ze závodění. Takhle by to mělo být. Gratulujeme!

 

Děkujeme za reprezentaci oddílu! 

 

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/63071/20

Foto: trinecka-atletika.rajce.idnes.cz/EKAG_2022/?

 

IL