Marek a Běh okolo Královy hory

27.03.2022 01:51

V neděli 27.3 proběhl běžecký závod okolo Královy hory (Lhotka), který byl dalším závodem do běžeckého poháru F-M.
Ze začátku se zdálo, že počasí bude chladné, ale sluníčko nakonec přece jenom vysvitlo a parta běžeckých nadšenců si mohla užít krásnou neděli.
Atletický oddíl TJ Slezan Frýdek-Místek zorganizoval tento závod na výbornou.
Z našeho oddílu jsem startoval pouze já (Marek Krišica). Celkově startovalo 47 účastníků se snahou poprat se s tratí o délce 16,3km v co nejlepším čase.
Startovalo se s dvouminutovými rozestupy, nejprve běželi nejstarší muži a ženy, následně byli odstartováni muži 35+ a jako poslední odstartovala moje věková kategorie do 34 let. Po zaznění startovního výstřelu, jsem věděl, že mě čeká závod s časem. V hlavě jsem si nastavil pomyslnou hranici tempa 3:19/km, prvních 8 km jsem držel tempo díky tomu, že trať byla rovinatá a taky tam byly sešupy, na kterých člověk může protáhnout krok a zrychlit.
Do devátého kilometru jsem vybíhal s představou osobního rekordu na desítce (32:22), bohužel mé plány překazil kopec, který mi dal zabrat a tak jsem hranici desíti kilometrů zdolal v čase 33:37.
Doufal jsem, že již žádný kopec nepříjde, byl jsem však na omylu, když mě překvapil na třináctém kilometru. Nezbývalo mi nic jiného než se s těžkou překážkou zase porvat, zbylo mi málo sil, ale nevzdával jsem to i přesto, že o kilometr dále mi bylo zle a myslel jsem, že tam někde „hodím šavli“.
Naštěstí krize přešla a já sebral všechny zbylé síly na doběhnutí této náročné tratě. Cílem jsem proběhl na prvním místě v čase 53:53, hodinky ukazovaly průměr 3:25/kms čímž jsem spokojen, i když jsem měl větší ambice.

MK



Výsledky: Beh okolo Kralovy hory 2022 vysledky.pdf (219809)