Poslední závod v roce běh na Skalku !

30.12.2015 22:26

Dne 29.12. jak je již tradičně zvykem v tento den, jelikož termín závodu je nehybný a koná se vždy každý rok, (úplná historie je na webovkách závodu) jsme se sešli na běhu do vrchu na Skalku. Většina členů našeho oddílu jela po vlastní ose, někdo z kostela, někdo z postele jiní možná z propité noci. Nicméně drobné ochlazení na teplotu okolo 0 stupňů přivedlo i přesto na trať úctyhodných 13 startujících z našeho oddílu a Skalku pokořilo všech 13 kupodivu ! Padl účastnický rekord solidních 150ti běžců, což by se dalo téměř přirovnat ke Kozubce.

"I banku můžete mít rádi"

 
Slogan banky Air bank v žádném případě se nejedná o reklamu, ale můžete navštívit, kteroukoli z našich 150 poboček v ČR. Trať je již tradičně velice náročná s převyšením 360m. Délka je dle pořadatelů 4km, ovšem to se neshoduje a trochu to zaokrouhli, je to přibližne 3,15km což přidáva na samotné strmosti trasy v tak krátké vzdálenosti. Zase se konaly každoroční Vánoce na blátě, teda nevím jestli byli loni, nebo jindy ale vím, že to není poprvé, což mělo samozřejmě za příznak, že i na sklace chyběl sníh.
 
 

(Nějak se mi nepodařilo najít letošní obrázek tak sem ho rubnul z loňského roku, někdy prostě bereš to co je.)

Jak jsem již psal díky značné absenci sněhu se také rodily porádné časy ! Padl totiž traťový rekord z posledních 21.ročníků novodobé historie zásluhou Tomáše Lichého (17:46), jenž byl následován našim Markem Chrascinou (18:13) i tenhle čas by stačil na traťový rekord. Je to asi ze sněžných důvodu, nebo je prostě natrénováno ! Marek Czeczotka(19:08) zazářil jako hvězdička v juniorech (teda ne v juniorech, ale dorostecích některé parametry se hold neshodují, měli by to změnit, ne že bych jim nějak radil, ale jo ) a vybojoval solidní stříbrnou medaili. Néméně svým výkonem překvapila Eva Galaczová (23:25), která obsadila absolutně druhé místo v ženách, teda jako nepřekvapila úspěch jsme určitě očekávali, nebo ne ? Další medailové umístění se získat nepodařila jelikož chyběla třeba další kategorie žen, které měly pouze dorosteneckou a nedorosteneckou, nicméně pomyslnou bramborovou medaili získala Jana Byrtusová sekundováná Miluši Bielezsovou jen o 3 místa zpět. V kategorii juniorek se výzvě postavila dvě naše děvčata Tereza Marzsalková (4) a Lenka Peterková (7), zúčastnili se i její 2 sestry ovšem pod jiným klubem, já nikoho neodsuzuji jednou jsem startoval za nějaké nemovitosti, co by člověk neudělal pro štavnatou klobásu... 
Muže podrobně nevypisuji nejsou tak zajímaví jako ženy, děkuji za pochopení.

 

Na závěr bych chtěl poděkovat pořadatelům, že dokázali opět kvalitně připravit bežecký závod. Dokonce se jim podařilo zajisti i čipy pro přesnější měření, nebo na co to vlastně je ! Doufám, že se za rok sejdeme zase na Skalce možná i v hojnějším počtu !

Výsledky možná i později foto naleznete zde: www.homosty.ic.cz/beh.php

Soukromá fotogalerie sestry Tomášovy: gabiss.rajce.idnes.cz/Skalka_2015/

 

Tento článek vytvořil a sepsal není-li uvedeno jinak Marko Ch.