Závod ve státě "Švýcarských hodinek"

05.05.2017 00:11

Již více než měsíc před samotným závodem dostala Aneta Chlebíková a Marek Chrascina možnost startovat 28.4. na závodě v samotném Švýcarsku. Nabídku samozřejmě neodmítli i když Marka stála skoro neuspěch v maturitě z češtiny, ve které se pachtil jako lachtan v blátě, bezprostředně po příjezdu. Anet měla svoje šamanské dovednosti v oboru lékařství zmáknute. Amerika a Švýcarsko mají společné jen jedno a to je počet písmen, Švýcarsko se totiž straní od jakživa všech válek, kdežto Amerika bojuje na všech frontách. 

35. Stadtlauf Brig - Glis

To byl název závodu na, který museli vyrazit již ve čtvrtek. V pátek brzy ráno vyrazili z Prahy směr Brig, který je na jihu státu. Střetli se zde se zbytkem skupiny, jenž čitala tak 12 - 20 lidi (přesný počet bych musel dohledávat). "Cesta autem byla dlouhá a úmorná, nejednou jsem chtěl vystoupit a na cely závod se vykašlat. V jednom úseku byla dokonce cesta zavalená množstvím sněhu, tak jsme museli jet část vlakem, což jak se ukázalo nebylo tak hrozné jelikož jsme mohli pozorovat krásu Švýcarských And."

Minuty do startu

Ráno nás přivitalo krásne azuro a Andy ukázaly svou krásu, rubli jsme rozklus z hotelu na trasu, kde už bylo velké množství diváku. Čekala nás trať o délce 8km a bežela se na okruzích. Jak si někteří zdatní v matematice jako já po maturitě mohli spočítat, okruhy se běžely čtyři.Startovní pole bylo velice strohé jelikož závody ostatních kategorii už proběhly a na závěr se měla připravit "elita" v mužích pouze 21 běžcu z toho 40% jiné pigmentace v ženách o něco méně, ale pigmentova statistika o to větší. Výstřel vyzněl v 16:02, jělikož bylo 2minuty zpoždění. Anetě Chlebíkove se podařilo jednu Afričanku dokonce porazit a zaujala tak 5té místo v elitním závodě s časem 30:07. Markovi se líbili afričanovy lesklé černé nohy tak jednoho z nich nechal 7 sekund před sebou, aby to mohl z dálky kontrolovat, nicméně s časem 25:27 a 13tým místem byl spokojen.

No závěrem jde říci jen to, že to chce více trénovat a dát do toho konečně srdce!

 

Výsledky: www.ktvglis.ch/stadtlauf/rangliste/rangliste-2017.pdf

 

M.CH

ve slavnostním dni 28.4. Nabídku samozřejmě neodmítli i když Marka to stalo skoro maturitu když dva dny po přijezdu byl z maturitního testu
z čestiny doslova zdrcen.  
 Amerika a Švýcarsko mají