2.kolo soutěže družstev juniorů a juniorek - Břeclav

21.05.2016 00:00

Družstva jun+dorost. v Břeclavi
V sobotu velmi brzo ráno jsme se vydali na jih republiky do Břeclavi.
V Břeclavi nás přivítalo velmi teplé, letní počasí okolo 25°C.
Jako první se za náš klub na trati 800m představily juniorky Ivana Lubojacká,  Aneta Chlebiková a Lenka Peterková. Ivana se umístila na skvělém sedmém místě, hned za ní doběhla Aneta (která v minulých dnech úspěšně ukončila své středoškolské vzdělání) a Lenka obsadila na půlce jedenáctou příčku. Na trati 1500m př. nás reprezentovaly Ivana a Lenka. Ivana dokázala v juniorkách zvítězit a Lenka si doběhla pro 4. místo. Stejně dlouhou trať ale bez překážek ovládla Aneta, která zvládla závod skvěle takticky a na posledním kole převálcovala svoje soupeřky.
Poté ještě Ivana s Anetou startovaly ve třinecké štafetě se kterou obsadili 3. místo.
A teď něco k naším juniorům. Náš klub reprezentovali 3 borci. René Sasyn, Jakub Cieslar a Adam Kufa. Všichni 3 startovali na hodně slušně obsazené, hodně pomalu rozběhnuté půlce. Musíme také zmínit pořadatelé, kteří na takové úrovni tropili plno chyb a tou první, hodně nepříjemnou bylo že vypustili 15 borců z čáry na půlce. Způsobilo to velké problémy na startu a na celém prvním kole než se kluci srovnali. Nakonec René obsadil 6. místo, Jakub 13. a Adam 15. místo. Poté se Adam a René postavili na 400m, kde oba doběhli v osobních rekordech. René svůj rozběh vyhrál a Adam skončil čtvrtý. Bohužel ani jeden nebodoval a zas v tom měli trošku prsty rozhodčí, kteří vyloženě ,,pustili,, ulitý start prvního rozběhu a po jeho skončení to nijak neřešili. Poté ještě Jakub zabojoval na 2000m př. A doběhl si pro 6. místo. Poté ještě René a Jakub startovali ve štafetě a doběhli si celkem ve slušném čase pro 5. místo.
Určitě se musím zmínit i o Serhiji Tkačovi, který v pátek startoval v předprogramu na tretře na 800, a v sobotu zamířil s Frýdkem do Břeclavi.
Postavil se na trať 2000m př. Kde doběhl na skvělém 2. místě v novém osobním rekordu a postaral se o většinu frýdeckých bodů.
Děkuji všem za skvělou reprezentaci klubu, krásně strávený den, a hlavně našému trenérovi Kamilovi který měl pevné nervy a dokázal nám to tam všem skvěle odkoučovat.

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=26665

RS