4. kolo Běh národním sadem

18.05.2019 00:00

Čtvrté kolo beskydského poháru přípravek proběhlo tentokrát mimo atletickou dráhu v národním sadu ve Štramberku. Příznivé počasí, polojasno a teplota kolem 18°C závodníkům přálo. Trať o délce 890 m s výběhem a seběhem, kde se střídal asfalt s šotolinou našim moc nesvědčila. Tentokrát jsme vybojovali pouze jednu medaili zásluhou Vojty Kulicha, který ve finiši zkušeně porazil soupeře. Zlato díky Vojtovi tedy putovalo do Třince. Skvěle také bojovali Jakub Grünwald, Ellen Mikulová, Nela Pospíšilová a Agata Elen Sikora tam opravdu bylo vidět, že na trati nechali všechno. Naopak někteří, od kterých by se dal očekávat solidní výsledek, trať se strachem odklusali. Vše přišlo jako blesk z čistého nebe. Po příjezdu autobusem někdo zvolal „ mankote to neběžím, má to šílených 890 metrů!“ A bylo vymalováno, stačila jedna negativní poznámka a skolila celé družstvo, až na zkušené borce, kteří se nenechali rozhodit.
Také účast byla v tomto kole k zamyšlení. Startovalo nás celkem 13 ze 40 možných, no co naplat převálcujou nás ti, co na závody jezdí.

Dívek startovalo 8, vybojovaly 130 bodů pomocných, za které obdržely 4 hlavní body, což stačilo na páté místo. Celkem jsou v soutěži s 18 body na místě čtvrtém společně s Vítkovicemi.

Chlapců startovalo 5, vybojovali 103 bodů, za které obdrželi 4 hlavní body, což stačilo na místo páté. Celkem jsou v soutěži na pátém místě s 15 body.

Naši:
 Jakub Grünwald, Vojtěch Kulich, Adam Cieślar, Pavel Cichý, Vojtěch Sikora, Nela Pospíšilová, Natálie Sikorová, Natálie Sikorová, Nina Stonavská, Ellen Mikulová, Agata Elen Sikora, Jana Martynková, Denisa Dobřanská.
Nicméně je třeba velmi pochválit naše borce, kteří si ráno přivstali a jeli bojovat o cenné body!! Díky a těšíme se příště do Poruby.

Výsledky: BPP - KP přípravek 2019 výsledky 4.xls (221696)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/18.5.2019_Beh_narodnim_sadem