8.Kolo BPP- Frýdek-Místek a stříbro pro Třinec!

14.10.2014 00:00

Poslední osmé kolo letošního Beskydského poháru přípravek proběhlo ve Frýdku-Místku. Družstva soutěžila v 60m, 600m, dálka, míček a štafeta 4x60m.
Jednotlivci mohli však startovat pouze ve dvou disciplínách a štafetě. Počasí moc poslednímu kolu nepřálo, bylo zataženo a zpočátku i zapršelo.
Konec, a samotné vyhlášení bylo nakonec bez deště.
Za náš tým v posledním kole startovalo jedenáct děvčat a osm chlapců. Všichni podali skvělé výkony a tím si v silné konkurenci vybojovali třetí příčku jen 4 body za druhým Slezanem FM. V tomto kole zvítězilo družstvo AK EZ Kopřivnice.
Naši začali hned skvěle.
Třetí příčku vybojovala ve sprintu 60m Zina Pindorová, která si také skvěle poradila i s tratí 600m kde doběhla na stříbrné pozici. Hned za ní byla Kateřina Supiková a bronzem přidala týmu další cenné body. Taktéž Franta Szkatula si na šestistovce doběhl pro bronzovou pozici. V dálce nás podržel Marek Sikora, který vybojoval stříbrnou medaili.
Naprosto skvělým zážitkem byla štafeta 4x60m. Profesionálně zvládnutá předávka doložená rychlými sprinty vynesla naší štafetě A, Zielina-Bojková-Pindorová-Sikora.M  první příčku.
Naše druhá štafeta byla taktéž skvěle rozběhnutá, bohužel poslední předávka nevyšla.

Další bodovači:
Markéta Sikorová, Veronika Pietrová, Eva Adámková, Anežka Bojková, Eliška Mesiariková, Lucie Krčková, Klaudie Kulichová, Michaela Kluzová, Natálie Ernstová, Ondřej Pilch, Ondřej Samiec, Jindřich Sikora, Samuel Robinson, Filip Zielina, Nikodem Mitrenga.

 Celý tým sbíral cenné bodíky za což všem patří pochvala a dík!

 

V Beskydském poháru družstev přípravek skončil tým TJ TŽ Třinec v letošním roce na skvělé stříbrné příčce!


Věkovým průměrem nejmladší tým této soutěže se pyšní druhým místem díky skvělé partě, která po celou dobu táhla za jeden provaz. V počtech startů jsme zvítězili, to hovoří za vše.
V soutěži nejlepších bodovačů jsme si vedli také dost dobře.
V ročníku 2005 jsme měli na stupínku nejvyšším Markétku Sikorovou a Ondřeje Samiece na bronzové pozici. U ročníku 2004 zvítězila Zina Pindorová jen o půl bodíku před Anežkou Bojkovou. Chlapci také exelovali, Filip Zielina první příčka a František Szkatula na třetí pozici.

Závěrečné vyhodnocení celého ročníku si všichni užili. První tři týmy dostaly poháry, medaile i dort. Náš tým byl obdařen i tričky s emblémem soutěže, týmu a svým jménem. Tento nápad slavil u dětí obrovský úspěch.

Je třeba pochválit opravdu všechny. Všichni se zasloužili o úspěch týmu a každý bodík byl přínosem. Pochvalu si zaslouží i rodiče, kteří své ratolesti na závody posílají a podporují děti ve sportu.
Určitě se již těšíme na další ročník.


 


 


Výsledky:Beskydský pohár přípravek 2014 výsledky po 8 ,kole.xls (322560)

Bodování TJ TŽ Třinec:Bodování-přípravky TJ TŽ Třinec po 8.kole.xls (28672)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/14.10.2014_Vyhodnoceni_BPP,_8.kolo_FM