Bahenec

20.09.2014 00:00

„Tak jsem vyběhl Bahenec!
Zase jsem nebyl první! Je to možné? Jak to ti lidi dělají? Čím dopují? Co jedí? Jak spí? Co pijí?“
Tyhle a spoustu jiných otázek a odpovědí, jste se mohli dovědět, kdyby jste tam byli.
Kdo nebyl ví ……nic.
Druhý ročník běhu na Bahenec, který je zároveň jedním ze závodu do seriálu Beskydské vrcholy byl za teplého, ale vlhkého počasí odstartován v 10.30 z autobusového stanoviště Jablunkov. Ideální běžecké počasí nebylo, protože bylo dost dusno i přesto však padl traťový rekord a spousta závodníků si své osobáky vylepšila.Trať vedla po asfaltu přes obec Písečnou kde se později vběhlo do lesa na kamenité stezky. Délka 6 kilometrů s cílem u bývalé chaty TŽ na Bahenci. Celková účast 53 závodníků.
Z našeho klubu pěkná účast v počtu 16 běžců což je skvělé. Na trať se postavila i omladina, mezi nimi sprinterky, vrhačka a samozřejmě i štrekařky. Takže je vidět, že i ti co netrénují dlouhé tratě příjdou, aby netrhali partu a potrápí se na kopci dlouhém 6 kilometrů, čehož si nesmírně považuji.
Začneme tedy od nejmladších. V dorostu nám torpédo jménem Míša Šimurdová vyhrála zlatou medaili, za ní na stříbrné pozici doběhla Markéta Sikorová. Junioři opět bodovali, Marek Chrascina první místo a na třetím místě Marek Czeczotka. U mužů na třetí pozici Daniel Delina. No a ženy jak už bývá zvykem posbíraly co se dá. Miluška Bieleszová první pozice, taktéž Helča Czeczotková ve své kategorii první pozice, Renata Szpyrcová stříbro.
Bonbónkem nakonec je absolutní vítězství Marka Chrasciny v čase 23:35 což je nový traťový rekord. V ženách absolutně zvítězila naše kamarádka Ivča Zbořilová, která se přijela s námi proběhnout až z Ostravy.
Naši mimo umístění:
Erika Zahaluková 4, Sára Halová 5,Tereza Martynková 6, Adam Kufa 7, Josef Bielesz 5, Václav Rylko 6, Kamil Lubojacki 9, Radim Štefek 11.

Děkujeme za účast, pořadatelům za starosti a státu za peníze.

Výsledky: bahenec.pdf (273729)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/20.9.2014_Bahenec