Běh na Bahenec

19.09.2015 00:00

Běh na Bahenec

V sobotu 19.9. 2015 se konal další závod série „Beskydské vrcholy 2015“. Tentokrát se závodníci sešli za poměrně pošmourného podzimního počasí na autobusovém stanovišti v Jablunkově, aby změřili své síly natéměř šest kilometrů dlouhé trati na vrchol Bahence. Před startem jsme minutou ticha a vzpomínkou uctili památku našeho kamaráda Milana Lyska, který se mimo jiné zasloužil o konání závodu na Bahenec a seriálu „Beskydské vrcholy 2015“.

Nejlépe si s tratí poradil náš junior Marek Čečotka v čase 24:31. V ženách doběhla na prvním místě Martina Robinson v čase 28:46. Oba svými výkony potvrdili výbornou formu. Nejvyšší příčku v hlavní ženské kategorii obsadila další naše skvělá závodnice Janka Byrtusová. Miluše Bieleszovábyla první v kategorii nejstarších žen. Rovněž naši muži si vedli dobře a obsadili přední místa ve svých kategoriích – Mirek Kluz 2, Vašek Rylko 3, Petr Tvrzník 3, Danek Delina 4, Petr Rusnok 5, Mariusz Supik 8, Radim Štefek 13. Děvčata Ivka Lubojacká 1 a Ivka Štefková 3. Ale největší uznání patří našim nejmladším dívenkám Sylvince Byrtusové, která se umístila na prvním místě a Markétce Sikorové na druhém místě.Obě se s dlouhou a náročnou tratí popraly velmi dobře a podaly skvělý výkon. Takové malé „velké bojovnice“!

Za bezchybný a příjemný průběh závodu je třeba poděkovat všem organizátorům, zejména Evičce Lyskové a Petru Tvrzníkovi, kteří se zasloužili o pokračování této běžecké akce. Dík patří rovněž obcím Písečná, Jablunkov a Písek. Starostové neváhali podpořit tuto akci osobní účastí při předávání cen. Pozor! Rovněž ovšem kývli na návrh nejmenovaného účastníka, že příští rok poběží tuto sérii v kategorii „starostové okolních obcí“ Už by měli pomalu začít trénovat!

‹M›

Výsledky:Běh na Bahenec 2015- výsledky.xls (30208)