Bašťanská šestka

04.10.2014 00:00

První ročník nového závodu v běžecké ceně FM proběhl za chladného počasí u vodní nádrže Baška. Děti závodili na tratích od 100m do 1000m. U dětských kategorií povrch tvořily asfaltové chodníky přerušené výběhem po travnaté ploše, dospělí pak běželi kolem přehrady. Ženy závodily na jednom okruhu, muži si střihli okruhy dva. Dospělácká trať byla asfaltová, teprve u hráze se vběhlo na lesní stezku, která měřila asi 500m a opět asfalt .Jeden okruh dle našich GPS měřil lehce přes 2400m, takže o šestce nemůže být řeč. Profil tratě byl téměř rovný, vyhovovala proto spíše rychlým mílařům.
Nutno říct, že první ročník se pořadatelům povedl. Závodilo 201 dětí a přes 100 dospělých. Kvalitně připravený závod organizovala společně s místními parta ze Slezanu FM.
Telota se pohybovala okolo 10°C, nepršelo.
Z našeho klubu stratovalo celkem 25 dětí a 5 dospělých. Je opravdu radost se dívat jak se rozrůstá naše omladina, která se chce hýbat. Jen tak dál!
V přípravkách nám medaile zařídili Markéta Sikorová zlato a Ondřej Samiec stříbro.
U předžactva Kateřina Supiková nádherným finišem vybojovala zlatou medaili a vzápětí Franta Szkatula ke svým jmeninám přidal bronz.
Kategorie mladších žákyň byla kromě Elišky Kopcové ze Slezanu na druhém místě naší záležitostí. Kája Sasynová zlato, Markéta Sikorová bronz, na dalších pozicích byly opět naše barvy.
U staršího žactva chytly saze v Sáře Halové a doběhla si pro stříbro, neméně saze hořely i v Renkovi Sasynovi, který vybojoval zlato.
V dorostu nás pak ještě zastupovala Ivana Lubojacká, která brala bronz. Devět medilí je pěkný výkon. Skvělé!

Další mladí bojovníci:
Szkatula Václav 4, Kulich Vojtěch 6, Kantor Damian 10, Mitrenga Szymon 5, Mitrenga Nikodem 8, Zielina Filip 4, Ernstová Nikol 14, Šotkovská Eliška 8, Kantorová Justyna 7, Ernstová Natálie 5, Kulichová Klaudie 13, Adámkova Eva 17, Bojková Anežka 4, Zahaluková Erika 5, Šimurdová Michaela 4, Štefková Iva 5.

U Dospěláků si rychlou trať užili:
Kamil Sasyn 5, Kamil Lubojacki 6, Tomáš Ernst 7, Mariusz Supik 5, Jana Sasynová 13.

Gratulace k výkonům a opět ve středu hurá na to!

Výsledky: Bašťanská šestka výsledky 2014.xls (70656)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/4.10._2014_Bastanska_sestka

        stseibert.rajce.idnes.cz/Bastanska_6_1._rocnik_2014/

        mkseitl.rajce.idnes.cz/1.rocnik_Bastanska_sestka_-_Baska_4.10.2014_5km

KL