Běh mezi náměstími a sluníčko

31.05.2015 00:00

Dalším závodem do ceny Frýdeckomístecka a běžeckého poháru byl běh mezi náměsími.
Děti absolvují okruhy na místeckém náměstí od 200m do 600m podle věku. Dospělí pak běží na otočku na náměstí do Frýdku. První polovina závodu je do kopce a zpátky si to frčíme z kopečka. Celková délka 4800m, takže jde spíš o rychlý běh.
Našim se vedlo skvěle:
Nikolka Ernstová v benjamíncích suverénně zvítězila, hned na to Vojta Kulich předvedl u chlapců to samé. Pak Szymon Mitrenga a Damian Kantor obsadili druhou a třetí příčku v přípravkách.
U předžactva nám Filip Zielina kopnul do vrtule a bylo tu zlato. To ještě není vše.
Naše mladší žačky opět posbíraly co se dalo. Kája Sasynová první, Erika Zahaluková druhá a Katka Supiková třetí. Ve starším žactvu Markéta Sikorová bronz, René Sasyn zvítězil.
Vše dovršila Ivana Lubojacká, která v dorostenkách získala bronz a v hlavním závodě taktéž.
Je třeba pochválit opravdu všechny, vlastně od mladšího žactva všichni běželi i hlavní závod. Přípravce a předžactvu to trenér zakázal. Když jsme u trenéra, představte si, už od malých dětí všechny učí, že se mají před závodem zkontrolovat tkaničky a zavázat na dva uzly. Ten „mamlas jeden“  v tak krátkém závodě zavazoval obě. (Musel jsem slíbit, že tu ostudu zveřejním).
Kažtopádně to byl skvěle strávený den. Díky všem.

Další účastníci:
Samuel Mitrenga, Václav Szkatula, Kristýna Drinková, Justyna Kantorová, Natálie Ernstová, Anežka Bojková, Markéta Sikorová, Míša Šimurdová, Tereza Martynková, David Folrwarczny, Ondra Samiec, NikodemMitrenga, František Szkatula, Kamil Lubojacki, Kamil Sasyn, Mariusz Supik, Jana Sasynová, Tomáš Ernst.

Výsledky:Běh mezi náměstími 2015 výsledky.xls (87552)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/31.5._2015_Beh_mezi_namestimi

         stseibert.rajce.idnes.cz/AtletikaFM,_Beh_mezi_namestimi_31.5.2015