Běh mezi náměstími-FM

01.06.2014 00:00

Mezinárodní den dětí jsme oslavili během mezi náměstími ve Frýdku-Místku. Děti soutěžily na náměstí v Místku po 200m dlouhých okruzích, dospělí pak i některýma dětma vyběhli na trať dlouhou necelých 5 km k dalšímu náměstí, kde oběhli kašnu a vraceli se zpátky. Běží se po asfaltu, na náměstí po žulových kostkách, teplota 17°C polojasno až zataženo.
Nejen v dětských kategoriích jsme předvedli hezké výkony. Vše začala děvčata z přípravky, kdy Markétka Sikorová a Natálka Ernstová vybojovaly zlato a bronz.
Pak se v kategorii předžáků ukázali Filip Zielina a Franta Szkatula a svým chytrým rozložením sil nenechali nikoho na pochybách, že už mají něco v závodech  odběháno a bylo z toho zlato a stříbro.
U mladších žaček se prosadila na stupně vítězů Kája Sasynová-stříbrná medaile. V dorostu pak vybojovala Ivana Lubojacká bronz, Marek Chrascina stříbro a Marek Czeczotka bronzovou medaili.
Pak následoval hlavní běh, kde byli od mladšího žactva až po dospělé přihlášeni všichni. Marek Chrascina si v mužích do 35 let doběhl pro bronzovou medaili, Ivana Lubojacká v ženách do 35 let také vybojovala bronzovou medaili.
Nutno říci, že dech všem vyrazila Míša Šimurdová, která doběhla s růžovými tvářičkami a se svým známým šibalským úsměvem v ženské kategorii na pátém místě v čase 20.56 (jen o 76 sekund za třetí Ivanou Lubojackou)- skvělý výkon!

Zcela jistě si velkou pochvalu zaslouží všichni, jak za start na dlouhé trati, tak i za účast a výsledky.

 

Běh po náměstí:
Nikol Ernstová 9, Kristýna Drinková 11, Justýna Kantorová 5, Natálie Ernstová 3, Markéta Sikorová 1, Eva Adámková 15, Klaudie Kulichová 9, Anežka Bojková 5, Míša Šimurdová 8, Markéta Sikorová 4, Kája Sasynová 2, Iva Štefková 5, Sára Halová 4, Ivana Lubojacká 3, Samuel Mitrenga 14, Szymon Mitrenga 7, Damian Kantor 6, Ondra Samiec 4, Nikodem Mitrenga 8, František Szkatula 2, Filip Zielina 1, Kamil Sikora 7, René Sasyn 4, Marek Czeczotka 3, Marek Chrascina 2.

Běh mezi náměstími:
Sára Halová 14, Iva Štefková 13, Markéta Sikorová 11, Kája Sasynová 7, Míša Šimurdová 5, Ivana Lubojacká 3, Mariusz Supik 6, Kamil Lubojacki 10, Marek Czeczotka 39, Kamil Sikora 38, René Sasyn 37, Andrzej Zogata 12, Marek Chrascina 3.

Výsledky: Běh mezi náměstími 2014 výsledky.xls (69632)

Foto: stseibert.rajce.idnes.cz/Beh_mezi_namestimi_2014