Běh na Filipku - 8. ročník

28.09.2022 08:00

Je za námi 8. ročník v Běhu na Filipku. Závod do vrchu v krásném prostředí Jablunkovska proběhl na státní svátek 28.9.2022. Příjemné, ale náročné proběhnutí přilákalo nemálo běžců dospělé i dětské kategorie.

Pro mládež byly připraveny dva závody na 2 a 3 kilometry. V kategorii do 12-ti let na trase 2 km mezi děvčaty suverénně zvítězila naše Markéta Sikorová v čase 13:16 , o chvíli za ní přiběhla na 3. místě Natálie Lubojacká. Hned za medailovým umístěním doběhla nejmladší pětiletá účastnice z našeho týmu Nina Kluzová. Na stejné trati v chlapecké kategorii v krásném souboji o 1. místo bohužel zaostal o pár setin náš Jiří Morcinek, následně v těsném závěsu na třetí pozici doběhl David Kluz. Běh na 3 km byl bez naší účasti.

Ve stejný čas jako děti, které startovaly pod vrcholem, vyběhli na 6-ti kilometrovou trať od nově postavené tělocvičny v Návsí dospělí se shodným cílem Chata Filipka. Už od startu byl favorit jasný, byl ním Marek Chrascina. Roli favorita potvrdil a cílovou čáru přeběhl v traťovém rekordu a čase 22:22 - klobouk dolů, Marku. Za ním následovalo celé startovní pole, včetně našich běžců. 

Za náš oddíl se v jednotlivých kategoriích umístili: 

Juniorky - 1. místo Michaela Čmielová, 2. místo Kateřina Mendreková

Ženy 35-44 let - 1. místo Ester Morcinková, 3. místo Lucie Piechaczková

Junioři - 1. místo Szymon Mitrenga, 3. místo Jakub Grünwald

Muži 20-39 let - 1. místo Marek Chrascina

Muži 40-49 let - 3. místo Martin Mendrek

Muži 50 a více let - 3. místo Petr Tvrzník

Naši závodníci:

Markéta Sikorová, Natálie Lubojacká, Nina Kluzová, Jiří Morcinek, David Kluz, Jonáš Dudys, Jakub Dudys, Daniel Grünwald, Michaela Čmielová, Kateřina Mendreková, Szymon Mitrenga, Jakub Grünwald, Radek Samohyl, Marek Chrascina, Ester Morcinková, Lucie Piechaczková, Martin Mendrek, Tomáš Ernst, Petr Tvrzník

Všem gratulujeme ke skvělým výkonům a děkujeme za reprezentaci oddílu!

 Výsledky a foto: 

www.navsi.cz/aktualne/aktuality/vysledky-behu-na-filipku-1250cs.html

1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/28.9.2022_Filipka/

 

 

 

K.M.