Běh na Girovou-Studeničné

28.10.2017 00:00

V letošním roce proběhlo v závodu Běh na Girovou mnoho změn. V první řadě se změnil cíl. Bylo to především díky chladné spolupráci s chatou na Girové. Naopak na chatě Studeničné se nám dostalo vřelého přijetí a skvělé spolupráce. Samozřejmě po změně cíle muselo dojít i na změnu trasy závodu. Nyní trasa vede lesní cestou, po celou dobu je krásně běžitelná i když se prodloužila o 2 km. Nyní má tedy trasa závodu 8km. Mládež do 15 let běžela trať o délce 2,8 km, která byla opět s minimálním převýšením a tím i dost rychlá.
Letos nám nevyšel tradiční termín, který je 28.9, nicméně jsme 28 ponechali, ale o měsíc později. V dalších ročnících se opět budeme chtít vrátit k našemu termínu.
Počasí nám naštěstí vyšlo, protože nepršelo, což bylo skvělé. Přeci jenom chlad a déšť běhu a účasti moc neprospějí. Celkově v tomto ročníku startovalo 36 běžců včetně dětí, přičemž z našeho klubu startovalo 26 závodníků. Skvělá účast našich!
Celkovým vítězem se stal náš Marek Chrascina časem 30:12, v ženách celkově zvítězila teprve žákyně Karolína Sasynová v čase 39:02. Gratulace oběma našim!
Jinak naši vybojovali 21 umístění do třetího místa. Hlavním cílem tohoto závodu však je účast a pohyb v našem krásném prostředí Beskyd.
Poděkování:
Organizátorům v čele s Petrem Tvrzníkem a jeho rodině, Standovi Marszalkovi, Josefu  Kantorovi, Dorce Cibulec, rodičům našich ratolestí, kolektivu na chatě Studeničné a hotelu Ameryka za zázemí a vstřícnost.
Díky sponzorům:
Město Jablunkov, Josef Skupieň, Drogerie Kantor, Elektro Kříž, Martin Tvrzník, Barvy-laky Šotkovská.

Děkujeme za účast, podporu a výsledky!!

Výsledky:Studeničné 2017- výsledky.pdf (267128)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/28.10.2017_Beh_na_Girovou-Studenicne/#