Běh na Gírovou

28.09.2012 00:00

28.9.2012 Běh na Girovou

Pátý ročník běhu na Girovou proběhl za polojasného počasí při teplotě kolem 15°C, o počtu 64 běžců včetně mládeže. Délka tratě 5.900m, převýšení 385m, povrch asfalt, lesní cesty a šotolina, bez zranění. Překonán traťový rekord jak v mužích, tak v ženách. Tomáš Lichý 26:09 (starý čas 26:31), Adéla Esentierová 32:51 ( starý čas- 33:39) Gratulujeme!! Na Girové bylo letos poněkud přehuštěno z důvodů oslav 80. výročí chaty Girová, jinak v minulých ročnících bylo místa dost. Předpokládám, že další ročníky by měly být opět v pohodě. Tolik o technických informacích.

Nyní bych rád odbočil k diskutovaným propozicím běhu. Především se omlouváme pokud jsme někomu ublížili nebo ho jinak poškodili změnou propozic na poslední chvíli. Ke změně došlo z důvodu jediného a to je finanční stránka věci. Kdo organizujete závody víte o čem mluvím. Zhruba ze 100% oslovených sponzorů nám na tento závod přispělo asi tak 15% dotázaných. A navíc se to dovíte dva dny před závodem. Zbylých 85%, kteří byli osloveni nám nic nedali a hráli "mrtvého brouka". Copak by někdo zbankrotoval kdyby dal do placu flašku vína nebo bonboniéru?? Bohužel taková je situace v Jablunkově. Ovšem né všech se to týká, naším sponzorům děkujeme a velice si vážíme jejich přístupu. Bude jim ještě veřejně poděkováno v dalším čísle Jabka. Udělali radost hlavně dětem!

Víme omluva to není, ale informováni byli všichni před startem, takže kdo chtěl běžet pro peníze nemusel do závodu vůbec nastoupit. Prostě jsme se rozhodli, že cenami podpoříme hlavně děti (mezi náma, který prcek dnes vyběhne šest kiláků do kopce). My dospělí si to prostě rozdáme s časem, sejdeme se, pokecáme, ale hlavně se proběhnem v krásném prostředí. " A vo tom to je!!"

Děkujeme všem za účast, pořadatelům za práci o víkendu a nebíčku za počasí!  Za rok opět na Vaška jdeme na to.

Ke klubu:

I přes obrovskou marodku v našich řadách jsme zářili a závod si patřičně užili. Bylo nás prostě vidět. Děkujeme za účast a skvělé výsledky. Hlavně nejmenší byli skvělí a svým přístupem jdou příkladem. Opět gratulace a pochvala!

Naše mládež:  Tomáš Lichý 1 místo i celkově, Tomáš Byrtus 2, Marek Czeczotka 3, Ondra Szotkowský 5, Franta Szkatula 2, Míša Šimurdová 1, Iva Štefková 2, Zuzka Lubojacká 4, Vendulka Sikorová 1.

Dospělí:  Mirek Kluz 1, Josef Bielesz 14, Radim Štefek 21, Kamil Lubojacki 24, Lucka Szotkowská 2, Míša Szkatulová 6, Miluška Bieleszová 1, Helenka Czeczotková 2.

Výsledky:Girová 2012 - výsledky.xls (40,5 kB)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/28.9.2012_Girova

"Girová pro běžce ráj, už ji skoro všude znaj."