Běh na Kozubovou ve znamení rekordů

28.07.2019 00:00

Běh na Kozubovou se koná každoročně v polovině prázdnin a i tady nechyběly naše barvy. Jak už to bývá zvykem závod doprovází vysoké teploty kolem třicítky, ale ani to nezabránilo rekordnímu počtu účastníků.
Na start závodu o délce 5 km a 500 m převýšení se postavilo úctyhodných 274 odvážlivců. Tento závod je velmi oblíbený a není se čemu divit. Za pár korun závodník obdrží funkční tričko, občerstvení, nechybí ani bohatá tombola, a protože cesta na vrchol rozhodně není jednoduchá, dostane se mu silný zážitek ze zdolání Kozubové. Navíc je závod součástí svatoanenské poutí a tak mnoho poutníků tvoří v cíli vynikající atmosféru.
Rekordy ale nepadaly jenom v účasti. Do historie závodu se především zapíše vítězný čas našeho Marka Chrasciny, který překonal traťový rekord z roku 2003, a to o celých 24 sekund! Co víc si přát na jubilejní 20.ročník závodu. Ženám vládla Eva Galaczová, která Kozubovou vyhrála již počtvrté za sebou a to ve výborném čase, který ji zařadil na šesté místo historických tabulek běhu mezi ženami. Náš klub reprezentovalo 5 závodníků. V juniorech Marek Krišica obsadil 8. místo. Zuzka Ciencialová si zaběhla pro 11. místo mezi juniorkami. Nutno podotknout, že oba jsou věkem ještě v dorostenecké kategorii, takže se staršími si vůbec nevedli špatně. V nejpočetnější kategorii Muži A jsme měli trojí zastoupení. Vyhrál již zmiňovaný Marek Chrascina, 28. místo vybojoval Tomáš Byrtus a 30 příčku obsadil Petr Čmiel. Gratulace všem za skvělé výsledky!
T.M


Výsledky: Kozubová 2019 výsledky.pdf (525824)
Foto: photos.google.com/share/AF1QipPQ9mcy4K8B3va7dnQMx3R60wrgtLboXqU4abggohajcuQwGS6T6xCMdbU2Kyw7OQ?key=MjExbGdYZDhWTnN6SlFoZ3laS1I1cElydm9ZbjJR

Blog závodu: www.behnakozubovou.cz/