Běh o džbánek mléka 2018

04.08.2018 00:00

Už pěknou řádku let se naši běžci zúčastňují závodu „Bieg o dzbanek mleka“, který je mimochodem součástí jablunkovských folklorních slavností „Gorolski swieto“. Celkem 119 závodníků se pralo nejen se soupeři, ale také s vysokými letními teplotami na tratích od 400 metrů až po 3 kilometry. Ani letos jsme nikoho nenechali na pochybách o našich kvalitách. Z 20 startujících je 13 medailových umístění velice dobrá vizitka. Celkovým vítězem hlavního závodu se stal René Sasyn v solidním čase 11:03 min., který sice závodí za Duklu Praha, ale tentokrát symbolicky oblékl náš dres. V ženách vybojovala prvenství Jolanta Byrtus ze Ski Mosty. Za zmínku stojí spoustu výborných výkonů našich, ale jelikož jich bylo opravdu mnoho, vypíšu je alespoň takto:

první místa: Samuel Mitrenga, Vojta Kulich, Terka Sikorová, Tobiáš Solowski, Renata Szpyrc, Jana Byrtusová, Miluše Bieleszová a Josef Bielesz

druhá místa: Anežka Bojková, Franta Szkatula a Kuba Konderla

třetí místa: Marek Krišica

 

Všichni si zaslouží pochvalu za vzornou účast klubu! Přece jenom je lepší trávit čas s přáteli při něčem co vás baví než sedět doma u televize :)

K.S.

Výsledky zde:Dzbanek.pdf (365156)

Fotografie zde:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/Beh_o_dzbanek_mleka/