Běh rodným krajem Emila Zátopka

15.09.2012 00:00

15.9.2012  Běh rodným krajem Emila Zátopka

Projekt „Běh rodným krajem Emila Zátopka“ je věnován odkazu slavného atleta a nejlepšího olympionika 20. století Emila Zátopka. Koná se pravidelně nejbližší sobotu k jeho narození, což bylo 19. 9. 1922. Ve stejný den se narodila i jeho manželka paní Dana Zátopková.

Start běhu je v rodném městě Emila Zátopka, Kopřivnici, poblíž jemu věnovanému památníku. Ten byl slavnostně odhalen upříležitosti konání nultého ročníku závodu, 21. 9. 2002, a v den nedožitých 80. narozenin Emila Zátopka. O startovní výstřel každého ročníku závodu se stará paní Dana Zátopková, a to za dohledu členů Českého klubu olympioniků a Českého olympijského výboru.Cíl běhu je ve 22,3 km vzdáleném městě Rožnov pod Radhoštěm ve Valašském muzeu v přírodě, kde je ve Valašském slavíně místo posledního odpočinku Emila Zátopka. V Dřevěném městečku Valašského muzea v přírodě probíhá slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen, kterého se účastní členové Českého klubu olympioniků spolu s Danou Zátopkovou, zástupci Českého olympijského výboru a pozvanými hosty.

Trať zvlněná, povrch asfalt. Teplota kolem 15°C , mírný vítr. Závod svou délkou a profilem patří mezi nejnáročnější půlmaratóny v naší republice, však přístupem fanoušků a obyvatel zdejšího kraje také k nejkrásnějším akcím na kterou se budeme vždy rádi vracet.

Zároveň proběhl běžecký závod pro děti, který se běžel v Kopřivnici. Letos se tohoho běhu naše děti nezůčastnily.

Na 22.3 km dlohé trati se skvěle vedlo Mirkovi Kluzovi , který svým osmým místem v celkovém pořadí, a druhým ve své kategorii skvěle reprezentoval náš běžecký klub.Samozřejmě všem zůčastněným je třeba složit poklonu za účast a výsledky v tak náročném závodu.

 Naši: Miluše Bieleszová 8, Mirek Kluz 2, Radim Štefek 79, Pepa Bielesz 22, Kamil Lubojacki 28.

Výsledky: Zátopek 2012 Výsledky celkem.pdf (466,3 kB)

               Zátopek 2012 muži-Výsledky.pdf (442,8 kB)

               Zátopek 2012 ženy-výsledky.pdf (320,4 kB)

Foto: mk.koprivnice.org/galerie/2012/brkez_12_trat/index.htm

        mk.koprivnice.org/galerie/2012/brkez_12_cil/index.htm

        labekl.blogspot.cz/

"Z Kopřivnice do Rožnova je to pěkný cesty kus,

  běžel bych to zas a znova a ušetřil za autobus."