Běžecká cena mládeže a Velká běžecká cena skončila

15.12.2013 08:54

Předvánočním závodem ve Frýdku-Místku skončil letošní seriál závodů obou běžeckých cen, které pořádá parta ze Slezanu v čele s Jozefem Nejezchlebou.

Šestnáctý ročník Běžecké ceny mládeže se letos skládal celkem z 20 závodů. Tento seriál závodů je skvělým přehledem výkonnosti běžců a zároveň možnosti jak poznat konkurenci. Mládež se vzájemně poznala a vzniklo ne jedno přátelství. Naše děti i mládež si vedli velice dobře. Ti co se pravidelně zůčastňovali se i dobře umístili. Je dost velký problém absolvovat všech 20 závodů, na jednu stranu se může vyskytnout nemoc či jiná překážka, ale největším problémem je doprava. I to jsme však díky ochotným rodičům zvládli a bojovali o body v seriálu cen.

U Velké běžecké ceny letos proběhl již 32. ročník. Tato cena dospělých se skládala z osmnácti závodů. I našich pár běžců se zůčastnilo a vedlo si taktéž skvěle.

V obou cenách se z našeho klubu účastnili téměř všichni členové, zveřejníme jen ty, kteří svým počtem startů splnili limit hodnocení. U mládeže to byl minimální počet startů ve 14 závodech, u dospělých je minimální počet startů ve 12 závodech. Odměněno bude prvních pět míst v každé kategorii. Speciální cenu dostanou ti, kteří se zůčastnili všech závodů. Pravidla obou cen najdete v záložce Běžecká cena F-M v propozicích. Vyhodnocení proběhne v rámci výroční členské schůze Slezanu 18.1.2013 v 15.00  Národní dům ve Frýdku-Místku.

Mládež:

Anežka Bojková 1-účat ve všech závodech, Markéta Sikorová 3, Karolína Sasynová 1- účast ve všech závodech, Kateřina Supiková 2-účast ve všech závodech, Michaela Šimurdová 6, Denisa Sikorová 3-účast ve všech závodech, Iva Štefková 5, Ivana Lubojacká 5-účast ve všech závodech, Marek Sikora 1-účast ve všech závodech, Filip Zielina 2-účast ve všech závodech, František Szkatula 3-účast ve všech závodech, Jan Lubojacki 1-účast ve všech závodech, Kamil Sikora 5-účast ve všech závodech, Marek Czeczotka 2, Ondřej Szotkowski 5, Marek Chrascina 1.

 Celkové výsledky mládeže: Bezecka cena mladeze vysledky 2013.xls (75776)

 

Dospělí:

Kamil Lubojacki 2-účast ve všech závodech, Mariusz Supik 3-účast ve všech závodech.

Celkové výsledky dospělých: Bezecka velka cena vysledky 2013.xls (44032)

Celkově letošní běžeckou cenu mládeže i dospělých můžeme hodnotit velice kladně. Z 18 hodnocených závodníků jsme posbírali 5 zlatých, 4 stříbrné a 4 bronzové medaile. Zbytek se umístil do šestého místa. Skvělé!!

Poděkování patří všem!

Rodičům, trenérům i závodníkům za trpělivost, ochotu něco dělat a výsledky!