Druhé kolo ligy v Břeclavi

30.05.2016 07:20

V sobotu velmi brzy ráno se vypravili naši na 2. kolo první ligy mužů a žen.
Zatímco v Třinci panovalo aprílové počasí tak v Břeclavi jsme se doslova a do písmene smažili. Teplota se na místním stadionu vyhoupla až k 30°C, což není pro běhy celkem příjemné.
Družstvo žen si oproti minule trošku pohoršilo a obsadilo předposlední příčku,  ale i přes to ,že se naše holky velmi snažily, šly disciplíny, které nikdy v životě nezkoušely (vzorným příkladem je Nikola Peterková která poprvé zkusila stípl). Je to pak opravdu k pláči když vám uteče páté místo u půl bodu, protože, vám třinecké sprinterky řeknou že už jsou ,,unavené,, a štafetu nepujdou. Přece jenom je to soutěž družstev, a všichni by pro tým měli udělat všechno co jde.
Takže nýní trošku stručněji: na půlce si v novém osobním rekordu pro fantastické 3. místo mezi ženami doběhla ,,naše mlaďoučká Karolínka Sasynová,, jak ji v autobuse nazval Sajdok. V druhém rozběhu si doběhla pro dva body Aneta Chlebiková. Na trati 3000m př. doběhla na druhém místě Ivana Lubojacká, pátá byla Lenka Peterková a hned při svoji premieře na stíplu vybojovala na 8. místě body Nikola Peterková. Na 1500m si doběhla pro 4. místo Aneta Chlebíková a hned těsně za ní finišovala další velice mladá běžkyně, Míša Šimurdová, a na 9. místě doběhla Hana Peterková.
Naše vícebojařka Erika Zahaluková si zvolila dálku a výšku. V dálce si zlepšila svůj osobní rekord na 533cm a obsadila skvělé 8.místo v tak velké konkurenci! Ve výšce si Erža skočila výkonem 152cm pro 11. místo a jen těsně ji utekl bod.
Třinečtí muži si vedli nad očekávaní. Po minulé předposlední příčce, se hodně zvedli, dali do toho to ,,srdíčko,, a obsadili neuvěřitelné 3.místo. Chlapi šlapali jako pravý tým, všichni se do všeho vrhli bez strachu po hlavě a díky vzájemné podpoře předváděli velmi krásné výkony. Na stiplu šel mimo soutěž Serhij Tkač který si chtěl zajistit účast na MČR a myslím si že se mu to určitě povedlo. Na 3. místě si pro ,,životní body,, doběhl Marek Chrascina, který ukázal, že je univerzál, a zaběhne skoro vše velmi slušně. Další body přidal opět na stíplu krásným 6. místem Jakub Cieslar. Na trati 1500m zvítězil a na lize zatím nenašel přemožitele René Sasyn který opět posunul svůj osobní rekord. Na téže trati si pro 9. místo a své premiérové mužské body doběhl Adam Kufa, který si také zlepšil svůj osobní rekord.
Všichni podali perfektní výkony na hranici svých možosti, všichni ukázali jak umí bojovat pro tým, a zo to jim patří velké dík!!!

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=26664

Foto: atletika-trinec.rajce.idnes.cz/2016_2.kolo_1.ligy_Breclav/

RS