EKAG 2020

07.09.2020 00:00

Od 7.-8. září se v Brně jako každý rok konaly European Kids Athletics Games. Letos se jednalo už o 15. ročník. Letošní ročník byl kvůli koronaviru malinko jiný. Třeba počet závodníků byl letos o něco menší než předešlé ročníky, protože nedorazili závodníci například ze Španělska, Ruska, a dalších zemí. Tento rok jsme museli dodržovat nařízena opatření jako třeba nošení roušek a používání dezinfekcí. 

Teď už ale k závodům. Třinecká parta se letos skládala ze 17 závodníků (z toho 11 jich bylo z Jablunkova). Naši chtěli v Brně předvést skvěle výkony, udělat si nové osobáky a bojovat o medaile. 

Vybojovat medaili se podařilo hned dvěma závodníkům. Vojtěch Kulich zvládl trať 800 metru v čase 2:24.91 a mohl se tak radovat ze stříbrné medaile

Druhým medailistou byl Vojtěch Turek. Stříbrnou medaili získal ve skoku dalekém. Jeho nejdelší pokus měřil 590cm.

Je třeba dodat, že se naši svou bojovnosti dostávali do finále svých disciplín a účast ve finále už je moc hezký výsledek.
 

I holky na svých disciplínách bojovaly o hezká umístění. Barbora Čmielova skončila 428cm v dálce a podařila se ji i třístovka. 
 

Kateřina Mendreková se snažila o co nejlepší umístění na trati 1500m, kde doběhla v čase 5:26,42 a na třístovce. Na stejných tratích pokoušela štěstí i Tereza Burová, která byla se svými výkony také jistě spokojená. 


Šikovní byli letos i ti nejmladší od nás. Čtyřčlenná skupinka ve složení Natálie Sikorová 1, Natálie Sikorová 2, Jakub Grünwald a Dominik Juříček podali skvěle výkony. Všichni bojovali ze všech sil a byly z toho moc hezké výsledky.

 

Celé tři dny panovala v týmu skvělá atmosféra. Věřím, že většina odjížděla se svými výkony spokojena.

fotky: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/EKAG_2020/https://1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/EKAG_2020/

výsledky: online.atletika.cz/upload/brno%207-8.9.2020.pdf