Evropské hry mládeže - Brno

07.09.2016 00:00

Po loňském úspěšném ročníku EKAG(Europen Kids Athletics Games) jsme nemohli chybět na jedenáctém ročníku ani letos. O proti loňskému ročníku se naše parta rozrostla na 22 závodníků a 3 trenéry. Celkem jsme přivezli 9 medailí, 4 bronzové, dvě stříbrné a tři zlaté. Naši téměř všichni postoupili do finále, a to přátelé startovalo 1500 závodníků!
Běžně některé kategorie měly na zápisu 100 a více startujících, naši se pohybovali vždy na čelních pozicích.
Celé evropské hry byly určeny pro ročníky 2005 – 2001, ubytování a stravu zajišťovaly koleje VUT Brno, takéž celé hry se konaly na stadiónu a sportovištích VUT Brno.
Téměř dokonalou organizaci však první dva dny kazil velice silný vítr, pro skoky to byla dost těžká situace. Trefovat odraz z desky by měli problém i dospělí natož ti nejmenší. Naštěstí poslední finálový den byl nádherným slunečným dnem s minimálním vánkem, my jsme se s větrem vyrovnali a skoky patřily k našim velice úspěšným disciplínám.
 

Hned první den naše mladší žákyně Zina Pindorová skvělým způsobem ve skoku vysokém získala výkonem 134cm bronzovou medaili. Taktéž v mladších žácích jsme brali zásluhou Marka Sikory na výšce bronz. Ve starším žactvu Bája Sajdoková ve velice vypjaté a kvalitní soutěži vybojovala další bronz.
Dálkaři také řádili. Erika Zahaluková potvrdila, že patří v dálce k republikové špičce a s naprostým klidem získala stříbrnou medaili. Marek Sikora v dálce zvítězil a jeho výkon 480 cm byl dokonce vyhodnocen jako výkon EKAG se zvláštním vyhlášením.
V bězích jsme nezůstali o nic pozadu. Vojta Sczerba na 600m ve skvělém finiši zvítězil, Klára Teofilová na 100m překážek vybojovala bronzovou medaili, Kája Sasynová s Míšou Šimurdovou na 1500m ovládly celý závod a doběhly si pro zlatou a stříbrnou medaili.
 No úplná nádhera být tam a vidět tyto krásné výkony. Ostatní i když nebyli ne medailových pozicích, bojovali ve finálových soutěžích, pohybovali se stále na čelních umístěních, reprezentovali naprosto skvělým způsobem a na jejich výkony byla radost pohledět. Zcela jistě získali spoustu zkušeností, krásných zážitků a kamarádů.
Z pohledu trenérů musíme říct: Díky mládeži za krásné sportovní zážitky a těšíme se na další bitvy ve vašem podání!!

Náš tým:
Šimon Morcinek, Josef Csikán, Jakub Závada, Jan Lubojacki, Ondřej Samiec, Marek Sikora, Vojta Sczerba, František Szkatula, Erika Zahaluková, Bája Sajdoková, Klára Teofilová, Miri Franková, Kája Sasynová, Míša Šimurdová, Anežka Bojková, Klaudie Kulichová, Lucka Krčková, Eva Kovaříková, Zina Pindorová, Terka Lukoszová, Markéta Sikorová, Hanka Bruková.
Trenéři:
Standa Sajdok, Dáša Sajdoková, Kamil Lubojacki.  

Výsledky: online.atletika.cz/upload/brno%205-7.9.2016.pdf

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/EKAG_2016