Evropské hry mládeže - EKAG

02.09.2023 00:00

První zářiový víkend jsme se vypravili na již 18. ročník mezinárodního závodu žactva s názvem “EUROPEAN KIDS ATHLETICS GAMES“. Jedná se o špičkové atletické závody snad jediné tohoto druhu v Evropě. Kvalitu už naznačuje účast 17 zemí a 2100 startujících. Konkurence je opravdu obrovská!
Závodilo se tři dny, většina atletů měla dvě disciplíny a více, takže jsme si patřičně závody užili. Z našeho oddílu se mítinku zúčastnilo celkem 11 atletů.

Naši:
Jakub Grünwald, Natálie Sikorová, Veronika Bury, Viktorie Klusová, Adam Trombik, Daniel Grünwald, Jonáš Dudys, Jakub Dudys, Radek Samohyl, Barbora Šubrtová, Lenka Trombiková.

Medailové umístění jsme sice nezískali, ale padlo spoustu osobních rekodů. Například Lenka Trombiková si posunula osobní rekord ve skoku dalekém o 22cm na 492cm a celkově obsadila čtvrté místo.
Největší radost mi však děti udělaly svým chováním. Naprostá disciplína jako u dospělých atletů. Poctivé rozcvičení, spánek, regenerace a v závodě na doraz. Opravdu radost s takovou partou pracovat!
Děkujeme všem za pomoc, úspěchy, bojovnost a reprezentaci oddílu!
K.L
Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/69241/
Foto: www.rajce.idnes.cz/trinecka-atletika/album/ekag-2023?