Evropské hry mládeže

09.09.2019 20:14

9.až 11. září se na stadioně Pod Palackého vrchem v Brně konaly mezinárodní závody Europan Kids Athletic Games, a ani letos třinecká parta mladých atletu na této akci nechyběla. Většina jela na tyto závody s poslední možnosti splnit limit na Mistroství ČR žáku a žákyň, které bude předposlední víkend září hostit Kolín. Letos závodilo 1800 atletů z 18 zemí, tomu se říká už pořádná konkurence.

Všichni naši atleti se se rvali jako lvi, a snažili se podat co nejlepší výkony. Největší hvězdou Třinecké atletiky byl letos Vojta Turek, který nejdřív odběhl 800m v čase 2:14.05 a zajistil si tak vynikající bronzovou medaili. Další den měl Vojta finále ve skoku dalekém, ač byla konkurence veliká, Vojta do toho dal všechno a posledním pokusem dlouhým 569cm si zajistil jasné vítezství. Velká gratulace Vojtovi!

Špatně si nevedla ani Zina Pindorová, ve finále ve skoku dalekém předvedla skok dlouhý 518cm a umístila se tak na 7. místě. Oba sprinteři Vít Holub a Filip Morcinek dosáhli na finále na 60m a předvedli velice slušné časy. Další úspěšnou závodnici byla Kačka Mendreková, která na tratích 60 a 800metrů zaběhla skvělé výsledky. Na trati 1500m jsme měli Terku Sikorovou, Frantu Szkatulu a Nikodema Mitrengu, kteří si taky nevedli nejhůř. Velké zastoupení jsme měli také na trati 300m, i když jsme na této trati nezvládli vybojovat žádné medaile, výsledky byly velmi slušné. Na výšce jsme měli Ondru Samiece a Sabku Svobodovou.

 Celkově tyhle závody můžeme hodnotit velmi pozitivně. Nálada v týmu po všechny 3 dny byla úžasná. Všichni se navzájem chodili podporovat na jednotlivé disciplíny. Atmosféra celkově byla více než skvělá! Všechny je třeba velice pochválit za své výkony, věřím, že padlo hodně osobních rekordů a většina si odvážela dobrý pocit.

Naši: Klaudie Kulichová, Markéta Sikorová, Johana Čmielová, Barbora Čmielová, Terezka Burová, Kačka Mendreková, Míša Kluzová, Terka Sikorová, Eva Adámková, Franta Szkatula, Nikodem Mitrenga, Vojta Turek, Ondra Samiec.

Výsledky: brno 9-11.9.2019.pdf (884091)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/EKAG_9.-11._Zari2019

T.S