Forma a řada osobáků našich atletů

07.02.2020 00:00

 Poslední možnost nominovat se na Mistrovství České republiky měli dorostenci a junioři v pátek 7.2. na mítinku Athletics Indoor II. O den později se konalo tradiční Kids Athletics Poruba nejenom pro žákovské kategorie, ale také pro ty úplně nejmenší, kteří tak mohli na vlastní kůži okusit atmosféru nádherné ostravské haly. V tomto článku tedy shrnu oba dva závody najednou, jelikož tentokrát nezávodilo tolik dětí.

 Začněme tedy od těch nejstarších. Z naší strany se opět závodilo pouze v běžeckých disciplínách. Konkurence byla velká, sjela se zde řada výborných závodníků z Polska a ze Slovenska a to zejména na osmistovku a patnáctistovku! Terezka Sikorová už nominaci splněnou má, a proto šla otestovat formu na trať o něco málo kratší, ale za to nepříjemnější – čtyřstovku. A nevedla si vůbec špatně, zkušenější závodnice ji dotáhly k osobnímu rekordu, který má nyní hodnotu 60.91 sekund. Naši kluci Marek Krišica a Nikodem Mitrenga šli tentokrát zkusit štěstí na patnáctistovku a povedlo se! Oba dva si domů odvezli osobní rekordy. Niki se posunul na 4:21.66 minut a Marek doběhl jen těsně za ním za 4:25.65 minut. Gratulace našim třem hvězdám!

 „Prcků“ bylo o něco málo víc, což je jenom dobře! Je super vidět, že děti mají chuť a chtějí závodit. Mohli si vyzkoušet spoustu jak běžeckých, tak technických disciplín. Výhodou také bylo, že zde závodili žáci a děti tak mohly pozorovat u svých zkušenějších kamarádů, jak to vypadá, když už se běhá opravdu rychle a skáče daleko! Ale samozřejmě také oni sami podávali obdivuhodné výkony. Například na šestistovce nás o tom přesvědčily naše holky Natálka Sikorová a Lenka Trombiková, které se mezi soupeřkami rozhodně neztratily. Než bych tady ale vyjmenovala všechny šikovné děti, které ten den závodily, to bych tady byla do večera. Takže to vyřeším velkou pochvalou a poděkováním za reprezentaci klubu. Jen tak dál!

 O tradiční úžasnou podívanou se postaralo rovněž naše žactvo. Na dálce zazářil třetím místem a výkonem 5.56 metrů Vojta Turek. Rovněž kousek od osobáku, ale tentokrát ve výšce byl Ondra Samiec, kterému stačil výkon 1.55 metrů na sedmé místo. Skvěle kluci! Moc hezkou bitvu o medaile svedly Kačka Mendreková a Natálka Ernstová na osmistovce. Ačkoliv byl závod pomalu rozběhnutý, holky to na konci rozbalily a byly z toho super časy! Kačka si udělala osobák na 2:28.21 minut a vybojovala bronzovou medaili! Natálka v těsném závěsu za ní pouze o vteřinku pomaleji. Z šestého místa se mohla radovat Terezka Kobieluszová, která doběhla rovněž v halovém osobním rekordu za 2:40.20 minut. V druhém běhu je časem 2:43.99 minut následovala Míša Kluzová. Klobouk dolů holky!

 Ať už to byl osobák nebo jen další hezký zápis, všem gratuluji a přeji hodně štěstí do dalších závodů!

K.S.

Výsledky Athletics Indoor: https://online.atletika.cz/vysledky/41397

Výsledky Kids Athletics:online.atletika.cz/vysledky/41351