Fortuna Bieg-Cieszyn- Polsko

29.04.2012 00:00

Fortuna Bieg- Cieszyn- Polsko 29.4.2012

Opět plní nadšení a s chutí poprat se o výsledek jsme vyrazili na Fortuna Bieg do Cieszyna v Polsku. Dospělí startovali na trati 10km, děti a mládež zdolávala trať o délce dvou kilometrů. Teplý slunečný den se silným nárazovým větrem moc běžcům nepřál, podmínky však jsou pro všechny stejné takže hurá do toho. Trať se skládala ze dvoukilometrových okruhů, takže děti bězěly jeden a dospělí pět okruhů. Spousta fanoušků a přátel kolem tratě zpříjemňovala běžcům  dřinu v teplém počasí. Až na pozdní zveřejnění výsledků bych nazval závod dospělých za povedený. Naše Miluška Bieleszová skončila na druhém místě ,ale vůbec se o tom nedověděla, takže v poklidu jsme odjeli domů, aniž bychom věděli jestli se někdo z nás umístil.

 

Naši dospělí: Miluše Bieleszová 2, Kamil Lubojacki 21, Josef Bielesz 30, Radim Štefek 126,

 

Naše mládež: Marek Chrascina 2,Marek Czeczotka 5, Romana Samcová 4, Ivana Lubojacká 5, Aneta Chlebiková 9, Jakub Masnica 5, Simona Masnicová 10, Iva Štefková 9, Denisa Sikorová, Marek Sikora 30, Adéla Lubojacká 14, Jan Lubojacki 13, Michaela Šimurdová 7,

 

Závod dětí a mládeže nelze nazvat jinak než hotovou katastrofou od samého začátku.

Nelze konstatovat jinak než, že takový bordel jsem neviděl snad ještě nikde! Takhle to dopadá, když pořadatel místo kvality tlačí dopředu kvantitu. Už při přihlašování dětí to vypadalo jak na bojišti a to nemluvím o nedostatku slibovaných upomínkových předmětů. Vždyť jde přeci o děti! Takové věci se dětem těžko vysvětlují, že někdo nedodrží slovo! Z vlastních zdrojů vím, že pořadatelé objížděli školy a verbovali na závod děti, které snad poprvé v životě uběhly dva kilometry a nebo vůbec běžely, hlavně množství aby bylo.

Na startu 618 dětí, amatéři namíchaní s trénovanými běžci kde hlavní roli hraje rok narození, při takovém množství dětí je takový start hazardem se životem a zdravím! Kdyby někdo v předu upad, tak ho zbytek ušlape. Fair-play nikde! Kdo chtěl si nakonec stejně postavil své běžce dopředu, startéři a rozhodčí jako by nebyli. Poctivci při startu šlapali 30 vteřin vodu a pak se teprve dostali na start. Řazení v cíli, jeden velký chaos. Byl jsem svědkem několika přehození závodníku v pořadí. Přitom stačí tak málo. Při takovém množství pustit co 15 minut jednu kategirii a je vše v pohodě, pak už můžeme říct, že půjde o závod, ne o propagační běh nebo reklamu. Pořadatelům mohu jen vzkázat ať se zajedou podívat na podzim do Frýdku-Místku na Hornickou Desítku jak vypadají závody. V opačném případě bych dětský běh vůbec nedělal, je to hazardování se zdravím dětí a s nervama trenérů!

Nicméně i toto je běh a je vždycky lepší se zůčastnit než sedět doma na zadku, nakonec jsme si užili krásného dne a nacpali se zmrzlinou.

Pokud se pořadatel nevzpamatuje, budeme start na příším ročníku hodně zvažovat.

Výsledky dospělých:fortun2ka.pdf (139,4 kB)

Výsledky mládeže:Fortuna mládež..pdf (188,5 kB)

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/29.4.2012_Fortuna_bieg_Czeszyn

"Guláš měl jsem, kafe měl jsem, v závodě však neuspěl jsem."