Gigant v Ostravě

05.09.2020 00:00

 

 

Od 5. do 6. září se v Ostravě konalo Mistrovství České Republiky dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek. Pro třineckou atletiku bylo tohle mistrovství velice úspěšné. 

Naše Karolína Sasynová potvrdila skvělou formou a stala se dvojnásobným mistrem ČR. Karolína se nejdřív v sobotu předvedla na trati 1500m, kde už od začátku závodu dávala soupeřkám jasně najevo, že bojuje o stupně vítězů. Po nádherné poslední čtyřstovce, vybíhala Karolína do cílové rovinky na první příčce, kterou si díky své bojovnosti udržela až do cíle. 

V neděli Karolína startovala na trojce. I když patřila papírově k silnějším závodnicím a vědělo se, že by z toho mohl být dobrý výsledek, snad nikdo nečekal, co po sobotních 1500 metrech předvede. První dva kilometry si Karolína běžela podle svého tempa, ale pořád se držela mezi prvníma. Poslední kilometr se Karolína začala postupně dostávat na ty nejvyšší příčky, až se postupně dostala na tu nejvyšší. Do cíle doběhla s nejlepším letošním časem na této trati (9:40.48) a získala druhý titul mistra ČR za tento víkend. 

Kájo, děkujeme za nádherný zážitek a gratulujeme.

Svou skvělou formu potvrdili o víkendu i Nikodem Mitrenga a Marek Krišica.

Nikodem si v sobotu na trati 2000m př. doběhl v čase 6:20.98 pro krásné 6. místo. Stejné umístění si vybojoval i v neděli, když si na trati 3000m zaběhl pro nový osobní rekord. 

Marka Krišicu čekala v neděli trať 5000m, kde Marek potvrdil, že mu to teď skvělé běhá a doběhl si pro 6.misto v osobním rekordu 15:52.56.

Markovi a Nikodemovi taktéž gratulujeme!

Celé mistrovství se da hodnotit velmi pozitivně. 2 tituly a 3 šestá místa jsou pro nás v celorepublikové konkurenci velmi kladnými výsledky. 

Děkujeme za reprezentaci a gratulujeme trenérovi i svěřencům. 

výsledky: online.atletika.cz/vysledky/41042

 

t+t