Gírová

28.09.2013 00:00

Tradiční Svatováclavský běh na Gírovou proběhl  opět v přátelské atmosféře tentokrát i s malými běžci, protože byla vytvořena nová trať pro děti do dvanácti let.

Trať o délce 5 900m s převýšením 385m vedla po asfatlových a lesních cestách. Na start se postavilo 58 běžců včetně dětí.

Počasí : polojasno , teplota 8°C. Start u hotelu Ameryka, cíl u chaty Gírová, děti  do dvanácti let startovaly z třetího kilometru tratě dospělých(cca 2900m).

Jako vždy se sešly známé tváře, děti se vyřádily u chaty, dospělí v chatě a ješte si někteří z nás odnesli domů úlovky v podobě hub. ( Miluška měla plné ruce. Pepo dej si majzla!)

Všichni dostali tričko s emblémem závodu a díky Josefu Skupieňovi i medaile a poháry. Věcné ceny jsme dělili systémem co na koho vyšlo. Samozřejmě přednost dostaly děti a ženy, těch je na závodech jako šafránu. "My chlapi si už někde něco ukradem!"

Tím bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří přispěli ať už dárkem, či finanční hotovostí. Zveřejníme je v " Jabku".

Zvláštní poděkování patří Petru Tvrzníkovi a DDM Jablunkov . Zajistit, sehnat, domluvit, v noci nespat, no prostě vše připravit je pěkná fuška.

Nyní k závodu:

Tomáš je mistr světa v běhu do vrchu a jak na potvoru zase vyhrál .( Navrhuji , aby příští ročník běžel po rukách).

V ženách byla nejrychlejší Ivanka Zbořilová naše kamarádka z Mk Seitl Ostrava.( Příští ročník ji vezmeme boty).

Aby byla větší "prča" a abychom se více poznali opět jsme obnovili soutěž čtyřčlenných družstev (dvě ženy, dva muži), samozřejme vyhrál tým s Tomášem Lichým. Naštěstí se se svou výhrou podělili a salám s klobásami nespořádali sami.

Pochvalu si zasloží hlavně děti a obzvlášť nováčci, kteří ještě namají natrénováno a postavili se na start. Běžet 2900m do kopce je opravdu dřina.

Naši:

Kája Sasynová1, Míša Šimurdová 2, Marki Sikorová 3, Erika Zahaluková 5, Ivana Lubojacká 2, Iva Štefková 3, Marek Czeczotka 1, Beata Szkanderová 1, Marek Chrascina 2, Tomáš Lichý 1, Eda Rajnoch 4, Lucka Szotkovská 1, Miluška Bieleszová 1, Helena Czeczotková 3, Kamil Sasyn 6, Radim Štefek 9, Josef Bielesz 5, Kamil Lubojacki 7, Anrzej Szotkowski 8, Petr Tvrzník 2.

Výsledky: girova výsledky 2013.doc (172544)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/28.9.2013_Girova

" Koukám kolem z kopce běží a pak vidím Tomáš leží,

   nyní máme v srdci žal odnesl to Tomův sval."