Goral marathon- aneb, kdo chce kam, pomozme mu tam.

23.08.2015 00:00

Jak jinak formulovat nadpis po zkušenosti z dlouhého běhu po (horách). Ta závorka je tam proto, že zcela jistě jsem na 26 kilometrech běžel většinu po asfaltu nebo betonu.
Mně to ale vůbec nevadilo, většina kamarádů ví, že mám raději závody po asfaltu, kratší a bez kopců.
Nicméně zvědavost mě dotlačila vyzkoušet co ti mí kámoši na tom nekonečném běhu po horách či kopcích vidí.
Došel jsem k závěru, ať vidí, co chtějí. Není nad vesnickou desítku se startovným 50 kč a mastnou klobásou nebo guláškem a pivínkem s přáteli, než dát sedm stovek za dopoledne plné kraválu, stánků s lidmi, kteří se účastní, jen aby měli fotku na facebook.
Komerce, byznys a prachy ovládly radost z běhu.
Prostě, o běhu to nebylo, na pódiu se střídal soubor za souborem, ale komentář k doběhu jaksi chyběl. Snad pár prvních někdo zaregistroval, a i je přivítal, ale v tom kraválu se o ostatních ani nevědělo.
Jestli se někdo na něco takového rok, nebo půl roku tvrdě připravuje, bezmezně ho obdivuji.
Nyní vím zcela jistě, že celý maratón bych nedal, ano, měl jsem co dělat s tou šestadvacítkou a při běhu jsem přemýšlel nad těmi, co absolvují celých 50km, obdiv, obdiv, obdiv, nic jiného k tomu nejde říct.
Proto se skláním před naší partou, která den předem běžela Slezský maratón, ale nezávidím, ono totiž není co. Jednoznačně těžká dřina.
Tolik pocity a názory mé osoby.
Nyní k samotnému závodu:
Třetí ročník tohoto závodu byl opředen skvělým běžeckým počasím, 22-26 °C s větříkem bylo příjemné, ovšem jakmile přestalo foukat a člověk se ocitl na sluníčku, ihned se pocit vedra dostavil.
Z našeho klubu se téhle monstrózní akce zúčastnili čtyři členové. Markéta Fiedorová v minimaratónu svým skvělým během obsadila druhou příčku. Dále také startovali tři králové na půlmaratónu Kamil Lubojacki, Tomáš Ernst a Libor Peterek.

Ještě jsme stále nepřišli na to, co vlastně ten Peterek potají do sebe tlačí. Chlap který běhá od dubna nám naděluje v závodech minuty. Závod absolvoval v čase 2:07,40 na osmé příčce ve své kategorii.
Kamil, si to štrádoval v čase 2:14,53 s umístěním na jedenácté příčce ve své kategorii.
Tom, těžce vytuhnul na dvacátém kilometru, ale dal se dohromady a závod dokončil v čase 2:21,31 s umístěním na čtrnácté příčce ve své kategorii a pak ještě fičel na odpolední.
Jedinou hvězdou dne byla tedy Marki se stříbrem na hrudi.
Na padesátikilometrovou trať neměl nikdo z nás odvahu se postaviti, jelikož bychom mohli i zkolabovati, jednoduše jsme na to neměli. Jo, a ještě měli fajne škvarky.
Dík za výsledky a účast!!

Výsledky:GoralMaraton2015.pdf (126750)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/23.8.2015_Goral_marathon
Více:www.goralmarathon.com