Goral marathon

21.08.2016 00:00

Kdo neví kam, pomozme mu tam! Tak nějak se to říká. My si s Liborem Peterkem řekli, že je třeba si provětrat faldy něčím delším. Na maratón, který se běžel den před tím nemáme (mluvím za sebe), takže těch 24km po okolních kopcích na Goral marathonu se nám zdálo optimální. Letos náš věrný kamarád Tomáš Ernst nedal o sobě vědět, proto jsme za náš klub bojovali my dva. Ostatní dospěláci potili krev den předem na Slezském maratónu.
Počasí bylo skvělé, teplota kolem 20°C, sice trochu prádelna, ale pořád lepší než třicítky. Já jsem se po celý závod nezastavil ani u jedné občerstvovačky, naprosto mi stačil ten půllitr co jsme s sebou museli mít a vidina, že mám kousek před sebou Libora mi nedovolovala se někde ládovat melounem či pomerančem. Mně osobně se běželo skvěle, v kopcích mi vždy všichni zdrhli, ale z kopce neměli šanci, hold každý máme své přednosti. Totálně však člověka vytočí, když ve skvěle rozběhnutém závodě zabloudí. Myslím, že těm co se to stalo ví o čem mluvím. Úplně nejlepší je to před koncem na 22 kilometru. Ano, snad chvilka nepozornosti, nebo únava prostě jsem vyběhl na křižovatku a nikde nic, ani šipky, ani běžci, jen já se svou blbostí a zlostí.
Naštěstí jsem po minutovém běhu na opačnou stranu kdy jsem pořád koukal kolem sebe jestli někoho nezáhlednu uviděl v dálce soupeře, kterého jsem mimo jiné už jednou předběhl. Nakonec vše dobře dopadlo, nějaká ztráta byla, ale nic tak strašného.
Konec závodu poznamenal déšť, ale na dvacátém kilometru to bylo spíš příjemné osvěžení. Horší už pak bylo počasí pro maratonce, protože se rapidně zhoršovalo.
Letos byla organizace o něčem jiném. Vynikající gulášek (díky Libore za lístek), kvalitní komentář k doběhu a méně kraválu. Zkrátka už to bylo o tom běhu.
Budu se opět těšit na další ročník!

Výsledky: Wyniki Goral Marathon 2016.pdf (118658)

Web závodu: www.goralmarathon.com/sk/

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/Goral_marathon_0816