Goral maraton

05.07.2014 00:00

Goral maraton

V sobotu se konal druhý ročník INTERATIONAL GORAL MARATHON a my jsme na této běžecké regionální akci samozřejmě nemohli chybět. Na Hrčavě – Trojmezí se tento den sešlo bezmála šest stovek závodníků aby změřili své síly na několika běžeckých tratích, od minimaratonu, přes půlmaraton a maraton až po ultramaraton. Naše mladší děvčata Renata a Markéta si vybraly nejkratší trať minimaratonu a udělaly velmi dobře. V ženách na této trati neměly konkurenci. Renata si doběhla pro první místo a Markéta, jí v patách, doběhla druhá. Z celkového počtu 65 závodníků se umístily v první patnáctce.

Ostatní běžci šli půlmaraton, dlouhý 24 kilometrů. Pořadatelé pro nás přichystali pěknou a oproti prvnímu ročníku i běžitelnou trať. I tady jsme dosáhli velmi pěkných výsledků a zase jsme všem ukázali, jak se to v Jablunkově běhá. Danek se umístil ve své kategorii na druhém místě (přesto, že si chybou pořadatelů nadběhl minimálně dva kilometry navíc), Libor byl „bramborový“, tedy čtvrtý a Pepa pátý. Všichni samozřejmě v první desítce z téměř dvou stovek závodníků. I ženy si vedly velmi dobře, Helenka si zaslouženě doběhla ve své kategorii pro zlato a Miluška doběhla na druhém místě. Výborně si vedla i Darča, která se umístila v nejobsazenější kategorii na sedmém místě.  Při vyhlašování výsledků nás tedy bylo vidět, ale i slyšet, jelikož „umístění“ byli doprovázení ke stupňům vítězů  mohutným potleskem a hurónským řevem celé naší party. Samozřejmě nesměla chybět česká vlajka, kterou již tradičně poskytuje náš věrný fanoušek Jožko Slowioczek.

Počasí jako malované, hodně sluníčka a k večeru i trochu deště. Spousta goralské muziky, trochu toho piva na doplnění tekutin a taky spoustu dobrého jídla. Například chleba se škvarkama, který chutnal zejména naší Darince, protože takové dobroty si v Anglii moc neužije. Řada známých přátel a běžců, takže bylo pořád o čem povídat. Mnoho dobrých důvodů, proč jsme setrvali na Trojmezí do pozdních odpoledních hodin. A ještě jeden dobrý důvod byl a to doběh našeho kamaráda Pavla z Třince, který se vydal na trať dlouhou, pro většinu z nás neuvěřitelných, devadesát tři kilometrů a tak jsme ho chtěli v cíli „jak se patří“ přivítat.

Výsledky minimaratonu: Renata Szpyrcova 1, 24:49.6 Markéta Fiedorová 2, 25:14.1

Výsledky půlmaratonu: Libor Kubienka 4, 1h57:05.1, Daniel Delina 2, 1h57:39.6, Pepa Bielesz 5, 1h59:00.7, Helena Czeczotkova 1, 2h23:07.7, Miluše Bieleszova 2, 2h23:27.2, Darina Delinová 7, 2h25:47.9.

‹M›

Výsledky: www.bgtimesport.pl/zawody/info/id/50

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/5.7.2014_Goral_maraton