Horský běh na Lysou horu

24.05.2014 00:00

Tak nás zase zlákal pořádný závod v běhu do vrchu, tentokrát to byla samotná královna Beskyd – Lysá hora.
V sobotu ráno jsme se vydali v poměrně početném zastoupení směrem na Ostravici, muži, ženy i junioři. Počasí nám tentokrát přálo, letních 28 stupňů znamenalo, že se pořádně zapotíme nejen z důvodu slušného převýšení. Čekala nás trasa, dlouhá téměř deset kilometrů, s převýšením tisíc metrů. Přesto si všichni v tomto náročném závodě vedli velmi dobře a pěkně reprezentovali náš klub.
Jako první doběhl do cíle Marek Czeczotka v čase 01:07:50 a umístil se celkově na dvacátém místě z 222 závodníků. V juniorech obsadil nádherné čtvrté místo. Málem jsem v poslední větě použila slovo „překvapivě“, ale to by nebylo na místě, protože všichni víme, že Marek na to má…. Markovi v patách doběhl na 23 místě Danek Delina v čase 01:08:06 a následně na 38 místě Marek Chrascina v čase 01:12:24. Rovněž Libor Kubienka na 41 a Pepa Bielesz na 42 místě měli velmi dobré časy. Velkým překvapením byl čas 01:21:09 Petra Rusnoka a jeho umístění na 90 pozici. Díky své ojedinělé taktice, kterou raději nebudu rozvádět a prozrazovat dosáhl skvělého výsledku hned ve svém prvním závodě v běhu do vrchu. Takový „skokan roku“!
*Ani ženy, Helenka Czeczotková a Miluše Bieleszová si nevedly špatně a ukázaly jak se to běhá. Miluška ve své kategorii zvítězila a Helenka Czeczotková skončila na místě šestém.*
Co dodat na závěr? Opět se sešla skvělá parta vrchařů z Třinecka a Jablunkovska, ale i jiných končin. Také je třeba poděkovat trenérovi zadobrou přípravu a běžeckým „bratrům“ z Třince, za vydatnou a hlasitou podporu ve finiši! Děkujeme!

‹M›

* Pro skromnost pisatelky upravil KL.

Výsledky: resultado.cz/race/results?raceid=22