IAAF cross country Campaccio

16.01.2019 00:00

Kros Campaccio v italském Legnanu je velice prestižním mítinkem s dlouholetou tradicí a já jsem měla tu čest si na něm zazávodit.  Pokud si říkáte jak se tam ta „malá“ holka z Třince dostala tak vás hned uvedu do obrazu. Nefungují zde žádné nominace jako třeba na Mistrovství světa. Prostě jeden šikovný manažer posbírá pár šikovných běžců do auta a jede se. Dostat se na místo přes zcela zasněžené německé dálnice se zprvu zdálo nemožné, ale po dlouhých 14 hodinách jsme celí rozlámaní dorazili do teploučké Itálie.

Ale teď už k závodu. Slovo zmatek Italům asi není cizí. Naprosto překopané časy závodů pro nás znamenaly jednu velkou tragédii. Někteří svůj závod nestihli, někteří běželi téměř bez rozcvičení a některým se posunul start asi o 3 hodiny. Samozřejmě je to vina i naše, ale zveřejnit konečnou fázi časového programu ráno v den závodu mi nepřijde úplně rozumné. No, už bylo dost věcí negativních, pojďme na ty pozitivní. Trať byla dle mého názoru dokonalá. Rovina střídající se s mírnými kopečky určitě sedla nejenom mně. Do toho ještě krásné počasí, sluníčko, 15 ֯C, co víc si přát?

Mně naštěstí chaos v programu moc neovlivnil a tak jsem na start nastoupila s čistou hlavou. Závod na 4 kilometry byl pro mě celkem výzvou, ale musím říct, že jsem se s tím poprala obstojně. Holkám se ze začátku moc běžet nechtělo a tak jsem se hned ujala vedení. Tlaku soupeřek jsem nakonec odolala a ve velké radosti jsem si doběhla pro svou první velkou mezinárodní medaili.

V juniorské kategorii závod na 6 kilometrů absolvoval také můj bratr René. Ve velké konkurenci pak obsadil krásné 6. místo!

Jsem hrozně ráda, že jsem se něčeho takového mohla zúčastnit. Jsou to pro mě nové zkušenosti a hlavně zážitky! Start do nové sezóny se vydařil a teď hurá na halu!

K.S.

Výsledky zde:www.tds-live.com/ns/index.jsp?login=&password=&is_domenica=0&nextRaceId=&dpbib=&dpcat=&dpsex=&serviziol=&pageType=1&id=10479&servizio=000&locale=1040