II. kolo I. ligy mužů a žen - Chrascina exceloval

08.06.2019 00:00

V sobotním parném dni se uskutečnilo druhé kolo I. ligy mužů a žen v Opavě. Pro mnoho našich závodníků byl tento den úspěšný, někteří domů odjížděli spokojení o něco méně, ale nejvíc usměvavým atletem byl jistojistě Marek Chrascina! Tento excelentní běžec totiž splnil limit na MISTROVSTVÍ EVROPY do dvaadvaceti let ve švédském Gavle! Ačkoliv už Marek jeden limit má, šel zkusit štěstí na trať 3000m překážek a ono se to povedlo. Závod byl od začátku skvěle rozběhnutý dukelským Sýkorou což Markovi jistě hrálo do karet. Se všemi svými soupeři si ale nakonec hravě poradil a k tomu si zapsal také nový osobní rekord, který má nyní hodnotu 9:02.10 minut. Velká gratulace!

Nyní si pojďme shrnout výsledky ostatních závodníků. Na osmistovce jsem se představila já a Franta Szkatula. Přes nepříjemný vítr, který po celou dobu závodů panoval, jsem doběhla na druhém místě (9 bodů) v čase 2:14.41 minut. Franta sice žádné body nenasbíral, ale přesto výborným časem 2:06.82 min. zaostal pouze vteřinu za svým osobákem.

Na ženském stýplu jsme měli dvojí zastoupení. Svou premiéru zde si vyzkoušela Terka Marszálková. Myslím, že na poprvé si nevedla vůbec špatně.  Bohužel při jednom přechodu přes překážku špatně doskočila a přivodila si tím zranění. Celou dobu ale bojovala, bolest nedala vůbec znát a i přes tuto nepříjemnost vybojovala čtvrté místo (7 bodů) a čas 12:29.82 minut. Terezce přejeme brzké uzdravení a pevné nervy! Šesté místo a cenné body pro tým urvala také Ivana Lubojacká.

Na patnáctce se představilo trio našich běžců ve složení Marek Krišica, Jakub Konderla a Nikodem Mitrenga. Nejlépe si vedl Nikodem, který si doběhl pro krásný osobní rekord 4:24.95 minut. Tímto časem dosáhl na deváté místo (2 body).  Kuba a Marek těsně nedosáhli na bodující pozice.

Hned několik našich mladých závodnic se představilo na sprinterských tratích 200m, 400m  a také ve štafetách. Na jejich výsledky a přesné výsledky ostatních se můžete podívat na webu české atletiky online.atletika.cz/vysledky/39077

Celkově družstvo žen obsadilo v tomto kole pátou příčku a mužské družstvo se drží na nepříjemné sestupové pozici. Na toto kolo jelo opravdu málo závodníků což vedlo k tak malému zisku bodů. Je třeba jezdit na závody a nenechat Třinec ve štychu! Všem gratuluji k hezkým výkonům a teším se na další společné závody!

K.S.