IV. kolo I. ligy mužů a žen

24.08.2019 00:00

 Sobota byla pro nás všechny čistě závodním dnem. Někteří si šli zazávodit na Běh Písečnou, jiní měli jinou „povinnost“, a to I. ligu mužů a žen. Já dnes budu psát o tom druhém zmíněném závodě. Jednalo se o poslední, tedy čtvrté kolo, které tentokrát hostil klub TJ Lokomotiva Břeclav. S tímto místem máme vždy pouze dvě zkušenosti. Buď tady leje jak z konve, nebo se všichni smažíme v tropických teplotách. Břeclav opět naplnila naše očekávání. Teploty přes 30 ֯C toho byly důkazem. No nic, dobrý běžec se vždy musí vypořádat i s těmi nejnepříznivějšími podmínkami.

 Třinecké ženy jely do posledního kola s velkou šancí postoupit na baráž o extraligu, což už se posledních pár let zdálo nemožné. Naopak mužské družstvo šlo závodit s faktem, že je nemine baráž o udržení v první lize. Bohužel, po loňské špičkové sezóně se i toto může stát. Pojďme si tedy říct, kdo z našich běžců přispěl svými body.

 Skvělé výsledky předvedla Eva Galaczová, která si střihla dvojboj – 5000 a 1500 metrů. Na pětce zvítězila v sólo závodě v čase 19:12.26 minut. V běhu na 1500 metrů si vedla neméně dobře a čtvrtým místem získala dalších cenných 7 bodů pro tým.  Na pětce jí dělala oddílovou parťačku Terezka Marszalková, která doběhla na hezkém pátém místě v čase 20:56.46 minut. Já bych si na tak dlouhou trať netroufla, a proto jsem zavítala na mé tradiční osmistovce. Zde jsem s výsledným časem 2:18.19 minut obsadila třetí místo. Osmistovku si střihla také Marki Sikorová. Ta bohužel se svým čtrnáctým místem nebodovala. Bodující mílařkou byla také Terka Sikorová. Sedmé místo a čas 5:09.11 minut je v běhu na 1500m super výsledek! Na čtvrtce jsme měli Lucku Vysokou, která v novém osobním rekordu doběhla na čtvrtém místě ve svém běhu. Eva Adámková a Klaudi Kulichová šly zkusit vyválčit body na dvoustovku. Body z toho sice nebyly, ale přesto si holky mohly odvést hezké výsledky. Na stovce jsme mohli vidět Anežku Bojkovou, která si rovněž nevedla vůbec špatně.

 Kluci nás jeli reprezentovat pouze čtyři. Z toho tři na 1500 metrů a jeden odvážlivec na 5000 metrů. Marek Krišica nastoupil na startovní čáru s cílem zaběhnout slušný čas. Pětka není v takovém vedru žádná sranda, ale Marek si s ní poradil hravě. Čas 16:46.21 minut a čtvrté místo vůbec není špatný výsledek. Jen tak dál Marku!  Na patnáctistovce si z trojice běžců nejlépe vedl Marek Chrascina, který obsadil druhé místo za kvalitním vítkovickým závodníkem. Také čas 4:04.91 minut je obdivuhodným výsledkem. Pro šestnácté místo si doběhl věkem teprve žák Nikodem Mitrenga. Těsně za ním doběhl Kuba Konderla.

 Naše ženy v konečném součtu bodů porazilo družstvo žen z Moravské Slavie Brno. I přesto je třetí místo velice výborným výsledkem! Muže bohužel čeká baráž o udržení, která se koná již tuto sobotu opět v Břeclavi. Držíme palce a věříme, že to pro naše chlapy dopadne dobře!

Výsledky zde:online.atletika.cz/vysledky/39079