Jablunkov v Istebne vítězil

12.07.2015 00:00

Kousek za hranicí v Polsku se konal běh údolím řeky Olše.
Náš tým, který se na pozvání severních sousedů do Istebne vypravil, čítal deset závodníků. Z deseti závodníků jsme přivezli 6 medailí,. "No ganc fajne."
Vše se odehrálo v údolí řeky Olše na okruhu o délce 1200m,(my ale naměřili 1500m), který vedl po lesních cestách, asfaltem i šotolinou. Tradičně pohostinní poláci byli milí. Bohužel výsledky a časák trochu nezvládli, ale my věděli kdo jak doběhl, takže vše bude dobře popsáno.
U nejmladších děvčat do 12 let nás reprezentovali Katka Supiková a Sylwia Byrtusová. Katka závod o délce 1200m skvěle vyhrála, Sylwince jen o fous uteklo třetí místo. V téže kategorii chlapců František Szkatula vybojoval stříbrnou medaili.
V další kategorii devčat od 13 do 17 let na trati 2400m kralovala Ivana Lubojacká a s přehledem zvítězila, Markéta Sikorová doběhla třetí, Terezka Marszalková vybojovala pěkné páté místo. U Chlapců této kategorie na druhém místě skončil René Sasyn a Honza Lubojacki, který po dlouhé době přišel zase běhu na chuť obsadil skvělé páté místo.
V dospělácích Jana Byrtusová potvrdila roli favoritky a zvítězila v ženách, Kamil Lubojacki neví jak dopad, protože nejsou nikde výsledky, ale "učekou co to šlo".
Hezké odpoledne děti zakončily gofry a jelo se domů.
Díky za reprezentaci a výsledky!

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/12.7.2015_Istebna-Beh_udolim_Olzy