Kamarádský běh

03.07.2020 00:00

První ročník Kamarádského běhu, který zorganizoval Bronislav Walek je za námi.
Tato skvělá myšlenka uspořádat běh kdy se sejdou kamarádi, mládež, rodiče a fandové nejen běhu se stala skutečností.
Členitá trať připravená na louce v Hrádku s výběhy a seběhy už na pohled budila respekt.
Během závodu dětí nepršelo, ale před dospělýma přišel pořádný slejvák. Děti závodily na tratích od 100m do 700m, dospělí pak už všichni na kilometrovém okruhu. Kilometrový okruh na louce s jen malou částí po asfaltu byl pořádně náročný. Ženy trať o délce 2km, muži 4km, kdo si chtěl dát hobby běh, mohl zvolit polovic.
Já jsem běžel 4km a musím říct, že jsem si závod parádně užil. Přišla totiž změna.
Namísto asfaltové desítky, které běhám nejčastěji, jsem se plácal na čtverce nahoru-dolů v bahně s občasným bruslením, jednou jsem tam skoro nechal botu. Za ušima bláto, v botách bláto, sem tam nějaký mravenec, čisté nebylo nic, to vše zakončeno očistou v potůčku.
Nakonec koláčky, šátečky a jiné dobroty Broňovy manželky a Ludmily, opékaný páreček a pivečko, takže mineralizaci a vitaminizaci bylo zadostiučiněno, no zkrátka perfektní páteční odpoledne s pokecem o všem možném s kamarády.

I přes nepřízeň počasí startovalo 55 závodníků. Z našeho klubu se proběhlo 10 závodníků, kteří vybojovali 8 medailí.
V ženách celkově zvítězila naše Lucka Vysoká. Dále první místa Vojta Kulich, Magda Bieleszová a Natálka Sikorová. Druhé místo Robin Lipowski. Třetí místa, Kamil Lubojacki, Markétka Sikorová a Jonáš Dudys. Další skvělí borci Kamil Lipowski a Jakub Dudys.


Děkuji za účast našim, kteří byli skvělí, ale taky Broňovi a jeho skupině za parádní zážitek, a to vše přátelé bez startovného!
Běhu zdar! A za rok snad zase u Bronka na louce.

 

Výsledky:Kamarádský běh 2020- výsledky.pdf (1745758)

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/Kamaradsky_beh_2020_Hradek/?utm_source=notification&utm_medium=email&utm_campaign=album-created