Karviná a peklíčko

04.07.2015 00:00

Jedenáctý ročník Běhu Karvinou byl peklem na zemi. Teplota 32-35°C hovoří za vše.
Je rozdíl běhat v takovém teple někde v lese ve stínu, a nebo narožhavených dlažbách a komunikacích. Doslova se nám při hlavním závodu topil asfalt pod nohama. Start v 17.00 znamenal, že se vše pěkně nahřívalo už od rána, navíc nová trať jen minimálně vedla ve stínu. Bohužel bylo nutné trať změnit kvůli stavebním pracím. Já osobně na starou trať nedám dopustit, doufám, že se příští rok závod bude konat opět na okruzích v parku.
Nicméně jsme nehodili flintu do žita a startovali jsme.
Lhal bych, kdybych napsal, že jsem běžel naplno. Opravdu jsem měl z tepla respekt a určitě jsem nebyl sám, ale na druhou stranu můžu říct, že jsem se zúčastnil.
Kolem tratě se motalo dost závodníků, kteří podcenili hyc a po prvním kole odstoupili,
na druhou stranu se našli i borci, kteří teplo zvládli bravůrně a zaběhli skvělé časy.

Závod mládeže byl zahájen už od 15.00. Naši kde startovali, tam se umístili.
Nikolka Ernstová zvítězila, Vašek Szkatula u chlapců bronz, to byla ta nejmladší kategorie, která běžela 200m. Natálka Ernstová pak v přípravkách na 400m vybojovala zlato. Mladší žákyně Kája Sasynová a Erika Zahaluková zlato a bronz. Ve starším žactvu René Sasyn zlato a František Szkatula čtvrté místo, všichni na trati 600m. Opravdu pěkné výsledky v tom teple.

Nyní k dospělým:
Marek Chrascina závod nedokončil, René Sasyn dokončil s odřenýma ušima, kluci prostě neodhadli co s nima udělá tohle peklíčko. Zkušení kocouři Kamil Sasyn, Kamil Lubojacki a Mariusz Supik věděli, že nejde o zlaté trenky, ale o život a tak pěkně s rozumem závod zaběhli. Mladá Kačka Supiková běžela svou první desítku, kterou v tom teple zvládla u umístila se mezi ženami na sedmém místě.

I přes hrstku našich startujících jsme si vedli skvěle. Díky všem za účast a pěkné výsledky!

Výsledky:2015-karvina-dospeli.xls (211456)
              2015-karvina-deti.xlsx (19875)

Foto: bksak.rajce.idnes.cz/11._ROCNIK_MESTSKEHO_BEHU_KARVINOU_2015-07-04