Krajské přebory žactva F-M a Třinec

18.06.2019 00:00

V pondělí a úterý se odehrály krajské přebory žactva jednotlivců. V pondělí závodilo o medaile ve Frýdku-Místku mladší žactvo, hned v úterý v Třinci žactvo starší. V obou závodech startovalo celkem 15 závodníků, kteří vybojovali tři zlaté medaile, sedm stříbrných a čtyři bronzy. Oba dny bylo teplé počasí s občasnými poryvy větru, což hlavně technikám moc nepřidalo, ale i tak padaly rekordy.
Mladší žactvo v pondělí ve Frýdku podržel nejvíc Vojta Turek, který zvítězil ve skoku dalekém a pak ještě přidal dvě stříbrné medaile na trati 300 a 150m, což je skvělé vystopení.
Barča Čmilelová také svými výkony ozdobila svou hruď stříbrnou a bronzovou medailí, stříbro vybojovala na třístovce, bronz pak padl v dálce.
Terezka Burová i když po nemoci v běhu na 1500m přidala další stříbro a nakonec Katka Mendreková bronzovou třístovkou završila úspěchy mladšího žactva ve Frýdku. Šikovná partička nám roste, gratulace!

V úterý se také leskly cenné kovy na hrudi našich závodníků. Markéta Sikorová na třístovce vybojovala stříbro, Franta Szkatula na osmistovce také stříbro.
Zlaté medaile vybojovali Terezka Sikorová v běhu na 1500m a Nikodem Mitrenga ve své oblíbené disciplíně 1500m př. Bronzem se pak blýskla na 200m př. Klaudie Kulichová.
Pěkné výkony byly završeny třístovkovou štafetou dívek ve složení: Kulichová, Sikorová T.,Ciencalová, Adámková, které získaly třetí místo. Chlapecká štafeta téže délky, ve které startoval náš Franta Szkatula byla stříbrná. Opět velmi pěkné výkony, gratulujeme a držíme palce v dalším růstu!!

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/39205
                online.atletika.cz/vysledky/39812/0/2