Krajský přebor mladšího a staršího žactva

10.06.2021 20:42

Tento týden se rozjely závody naplno. V úterý se konaly krajské závody mladšího žactva, ve středu závodilo starší žactvo.
Bohužel covidová doba rozdělila závody podle pohlaví. V úterý závodili chlapci v Třinci, děvčata ve Frýdku-Místku. Ve středu dívky v Ostravě, chlapci v Opavě. I když vznikl solidní guláš pro trenéry, protože všude prostě trenér být nemůže, i tak jsme přivezli skvělé výsledky.
U mladšího žactva naši kluci Jakub Grünwald a Vojta Kulich v Třinci excelovali. Jakub teprve nováček v mladším žactvu krásně zvládl běh na 300m a vybojoval třetí místo. Vojta "vyrubal" co se dalo. Dálka- zlato, 60m překážek - zlato, 800m- zlato, oštěp zlato. " To je ale lakomec ten Vojta, vůbec nic soupeřům nenechal." Naprosto skvělé hoši, jen tak dál!
Bohužel naše mladší žákyně v Frýdku nestarovaly.

Středa a starší žactvo:
Já jsem byl s děvčaty v Ostravě a jen potvrzuji, že byly naprosto skvělé. I když nebylo tolik medailí padlo spoustu osobních rekordů. Katka Mendreková svým poctivým přístupem konečně prolomila ledy a zvítězila v osobním rekordu v běhu na 300m, kdy v cílové rovince v těsném souboji porazila soupeřku takřka o prsa.
Dále od nás starovaly Míša Čmielová, Terka Burová, Katka Pilchová a Barča Čmielová.

V Opavě nás zastupovali Vojta Turek a Szymon Mitenga. Vojta zkušený borec startoval ve svých oblíbených discipílách:
dálce, kde získal stříbrnou medaili a konečně prolomil šestimetrovou hranici a běhu na 800m kde zvítězil. Szymon si poprvé vyzkoušel běh na 3000m kde obsadil druhou příčku. Naprosto skvělé kluci!
Co k tomu dodat? Je vidět, že žactvo poctivě trénuje a krásně se ukazuje chuť a radost z atletiky!
" A,a,a vo tom to je!"

Výsledky: 
Třinec:online.atletika.cz/vysledky/50245 
Ostrava: online.atletika.cz/vysledky/50164
Opava:online.atletika.cz/vysledky/50214

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/9.6.2021_KP_zactva_Ostrava