Králický sněžník

02.08.2014 00:00

Opravdu tvrdým testem po soustředění v Rychlebských horách si prošli vlastně všichni běžci středních a dlouhých tratí Třinecké atletiky. Chyběla pouze Eva Galaczová, která po problémech s kolenem musela zůstat doma.
Běh na Králický sněžník patří v českém poháru běhu do vrchu mezi nejtěžší závody. Už délka běhu 13km a převýšení 963m mluví samo za sebe. Pouze juniorky absolvují posledních 5km s převýšením 520m. Ostatní běží celou trať o délce 13 km. Jedním slovem mazec.

Teplota se pohybovala vzhledem k převýšení od 30°C do 22°C, prostě na prvích osmi kilometrech pořádná sauna a směrem k vrcholu přibýval studený vítr. Povrch tratě asfalt, louky, kořeny, šotolina, skály - všehochuť.

Je vidět, že soustředění v Rychlebech, kde se dvoufázově tvrdě makalo bylo kvalitní. Již se ukazují první výsledky a to ještě neproběhla pořádná regenerace. Po tak náročném soustředění je potřeba cca. čtrnáct dnů počítat s únavou.
Celá výprava byla jednoznačně velkým úspěchem.
Králičák vyhrál Tomáš Lichý!
V juniorech si stříbro vybojoval Adam Gaura a jen o 35 sekund skončil na čtvrtém místě Marek Chrascina, na místě šestém doběhl Marek Czeczotka. V juniorkách nám děvčata udělala taky radost. Karolína Mrázková bronz a pak postupně, čtvrtá Aneta Chlebiková a pátá Ivana Lubojacká.
Navíc Ivana Lubojacká s Markem Czeczotkou šli na start po prodělané viróze, prý :" nebudeme přece trhat partu."
Vedoucí výpravy Kamil Lubojacki si také hrábl na dno a skončil na 26 místě.

13km: Tomáš Lichý 1, Adam Gaura 2, Marek Chrascina 4, Marek Czeczotka 6, Kamil Lubojacki 26.

5 km: Karolína Mrázková 3, Aneta Chlebiková 4, Ivana Lubojacká 5.


Díky za skvělé výsledky a účast !
Poděkování patří také naší šerpům Gabrieli Liché a Simoně Stebelové, které nám zajistily suché oblečení v cíli a nádherné fotky.

Výsledky:iscarex.cz/kralicak/?l=cze&c=7&zi=2279

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/2.8._2014_Beh_na_Kralicky_Sneznik

KL