Králický sněžník

10.08.2013 00:00

V rámci letní přípravy, a zvědavosti, a protože nás přemluvil Licháč, a protože jsme si chtěli hrábnout na dno, a protože jsme zrovna neměli do čeho píchnout jsme vyrazili v barvách Třince zdolat Králický sněžník. Jde o velice náročný závod vrchařů, který je zařazen do poháru běhu do vrchu ČR. Mimo jiné Tomáš Lichý je v tomto poháru nyní na druhém místě v kategorii juniorů.

Trať o délce 13km s převýšením 963m, kdy na posledních pěti kilometrech je převýšení 520m hovoří za vše. Ovšem snaha o nejlepší čas žene všechny dopředu jak stádo buvolů. Vynikající počasí jak stvořené ke kvalitním  běžeckým výkonům, po dešti teplota pod 20°C, nahoře určitě pod 10°C.

Naše parta: Kamil Lubojacki 23, Tomáš Lichý 1, Marek Czeczotka 7, Marek Chrascina 4, Ivana Lubojacká 5. a šerpové Renáta Lubojacká a Honza Lubojacki.

Tomáš lichý vyhrál svou kategorii skvělým výkonem pod jednu hodinu a v celkovém hodnocení skončil čtvrtý, oba Markové vzhledem ke svému věku a jinému zaměření podali doslova hektické výkony. Ivana běžela s juniorkami pětikilometrovou trať, ovšem s převýšením 520m, taktéž skvělé vzhledem k tomu že tam už opravdu běží málokdo. Kamil se prokousal tratí s jedním pádem, ale vše v poho. Šerpové byli skvělí, měli jen malý náskok před startem Ivany na pětce. Doslova se hnali k vrcholu se suchým oblečením a občerstvením, abychom byli v pohodě (taktéž hektický výkon).

Děkujeme celé výpravě!

Za rok si to dáme znova.

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/10.8.2013-Kralicky_sneznik

        iscarex.cz/kralicak/?l=cze&c=a

Výsledky:iscarex.cz/kralicak/?l=cze&c=7&zi=2179

"Kořeny, skály, kameny, Králíčákem zmámený, ležím doma v komoře a nožky pěkně  nahoře."