Letní soustředění- Račí údolí 2013 22.7.2014-31.7.2013

22.07.2013 00:00

Letošní a vlastně naše první desetidenní soustředění proběhlo v nádherném koutu naší republiky- Rychlebských horách.

Já osobně jsem poprvé okusil něco takového jako, že za den potkáte čtyři auta, sto kilometrů kolem žáden komín, vstřícnost a srdečnost tamních lidí na denním pořádku. No prostě návrat do sedmdesátých let kdy ještě lidi žili pro radost ze života a své rodiny, né pro prachy!

Netknutá příroda a v ní Račí údolí. Táborové sídlo umístěné v údolí s bublajícím potokem, ze kterého se můžete normálně napít, což je v dneštní době na jiných místech sci-fi, nemluvě o čistotě vzduchu.  Ubytování v klasických dřevěných chatkách po čtyřech s perfektní stravou.( Kuchaře by mohli na rukách nosit, opravdu kvalita, radost přibírat.)

 

Tréninkový plán, byl rozdělen pro starší i mladší sportovce. Snažili jsme se vzorně vše plnit, nutno ale vyzdvihnout Marka Chrascinu, který naběhal neskutečné kilometry a mezi jednotlivé dávky si ještě přidávál kolo, opravdu vzorný přístup.

Vzhledem k velkému horku byly tréninky pro nejmenší přiměřené a dobrovolné. Kdo prostě nemoh, nešel.

Táborníci nesportovci se mohli přidat a sami si vyzkoušet co obnáší trénink, samozřejmě dobrovolně a dali si kolik chtěli. Toto zdůrazňuji, protože už jsem slyšel nějaké polopravdy či jak to nazvat, že děti musely na táboře strašně běhat. Nesmysl, dětská fantazie je nevyzpytatelná a děti si rády přidají, aby byly více v kurzu.

Zatím po mém sondování mezi rodiči i dětmi zjišťuji, že se jim tábor líbil a rádi by se opět v roce 2014 připojili. Ano! Už máme dokonce i termín. Tuším, že od 17.7.2014.

Celý tábor vedla jako hlavní vedoucí Marina Sikorová. Se svým manželem Tomášem tvoří bezednou studnu nápadů, her a různých aktivit. Jejich přehled, pracovitost a zkušenosti s dětmi je třeba vidět na vlastní oči.

Dále pak vedoucí: Katka Hlávková, Renáta Stryjová, Petr Tvrzník, Kamil Lubojacki.

Dospělí v přípravě: Tomáš Lichý, Andrzej Zogata, Renáta Šimurdová, Helena Czeczotková, Radim Štefek, Eda Rajnoch.

Dospělí táborníci: Renáta Lubojacká, Renáta Kolarczyková, Jana Štefková.

A 69 dětí, které byly naprosto skvělé!!

Všem děkuji za nádherných deset dní, plných dřiny v tréninku, úsměvů a nabytých zkušeností, mým přáním je opět v příštím roce absolvovat toto soustředění.

PS.Fotografie nejsou upravované.

Foto:1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/22.7-31.7.2013_Raci_udoli-1/

       1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/22.7-31.7.2013_Raci_udoli-2/

 

                                                                                                                                                               KL