Liga 1.kolo - Jak se našim dařilo

14.05.2016 00:00

První kolo Ligy v Uherském Hradišti

V sobotu jsme se vydali bojovat na Slovácko pro první body do třineckých družstev mužů a žen. Počasí bylo pro běh jako stvořené. Z našeho klubu reprezentovali Třinec 3 borci a 8 holek. Většina si odbyla premiéru na lize a přidali k ní skvělé body!

Jako první se do boje pustily na 5000m naše nejstarší holky: Eva Galaczová doběhla pátá, Ivana Lubojacká sedmá a Lenka Peterková jedenáctá. Opravdu krásné výsledky na to jaké dusno dělalo problémy na prvních disciplínách a první body byli doma. Poté si svoji premiéru v druhé české nejvyšší soutěži odbyla naše půlkařka Karolína Sasynová, která po velice skvěle takticky zvládnutém závodě si doběhla pro nádherné páté místo v úžasném novém osobním rekordu 2:18.00. Na 800m startovali také naši kluci Adam Kufa a Jakub Cieslar. Oba zvládli taktéž svojí premiéru na výbornou a doběhli i v osobních rekordech pro 12. a 10. místo. Adam pak ještě startoval na 400m kde taktéž podal krásný výkon, ale bohužel bez bodu.

Dále nás skvěle reprezentovala Erika Zahaluková, která běžela skvěle na trati 400m a doběhla v krásném čase 63.91, a velice slušným výkonem ji jen těsně utekl první bod v tak kvalitně obsazené soutěži!

Pak se naše holky postavily na start 1500m kde se závod spíše běžel takticky (z pohledu diváka) a Eva Galaczová vybojovala krásné 2 body a hned kousek za ní a hned při své premiéře vybojovala opravdu krásný bod Míša Šimurdová. Dále krásně běžely, ale o kousek utekly body Markétě Sikorové a Tereze Marszalkové.

Jako poslední individuální disciplína byla patnáctistovka mužů, kde nás zastupovali 3 chlapi: René Sasyn, Jakub Cieslar a Jakub Konderla. První jmenovaný celkově zvítězil v novém osobním rekordu a byla to jeho první výhra na lize. Kuba Cieslar, znavený 800m nesložil své zbraně, a vybojoval krásné 12. místo a hned za ním se umístil Kuba Konderla (který chtěl startovat na 10 000m ale bohužel mu to pravidla nedovolila a až na místě musel změnit své plány)

Ještě je třeba zmínit SerhijeTkače který hostuje ve Slezanu, za který bojoval ve druhé lize v Šumperku. Serhij vydřel úctyhodných 25,5b když startoval na 400m,800m,1500m a ve štafetě. Ještě bych dodal že Serhij si vytvořil na trati 800m nový osobní rekord a poprvé pokořil hranici 2:00! Klobouk dolů.

Na konci jsi i naši vyzkoušeli štafety a všechny štafety bodovaly!

Všem velké dík za skvělou reprezentaci na lize.

Body: LIGA_2016_BODOVANI.xlsx (20282)

Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=26649

R.S