Liga mužů a žen - Uherské Hradiště

22.06.2019 00:00

 Předposlední kolo I. ligy mužů a žen tentokrát hostilo Uherské Hradiště. Počasí bylo přímo aprílové – sluníčko se střídalo s neuvěřitelným lijákem a v jednu chvíli byly dokonce závody přerušeny. I přesto padaly skvělé výkony našich závodníků.

 Sprinterky Klaudie Kulichová, Anežka Bojková a Eva Adámková nás reprezentovaly na tratích 100 a 200 metrů přičemž Anežka dokonce dosáhla i na finálový běh. Parádní výkon předvedl Franta Szkatula na osmistovce, když v novém osobním rekordu 2:03.13 minut doběhl na desáté pozici a jedním bodíkem tak přispěl družstvu. Dva body a slušný čas 4:29.88 minut urval na patnáctistovce Nikodem Mitrenga. Na prvním místě v běhu na 3000m jsem doběhla já v čase 10:03.56 minut, který mě mile potěšil. Desáté místo pak obsadila Ivana Lubojacká. Cenné body pro Třinec nasbírala Eva Galaczová, která startovala na trojce i patnáctistovce. Na stejných tratích se představil nejlepší bodovač mužského družstva Tomáš Lichý, který vyhrál 3000m a posléze doběhl pátý na patnáctistovce. Hezkého času na trojce dosáhl Marek Krišica, který se přiblížil svému osobnímu maximu. Skvělým zakončením byly štafety žen, které ovládly krátkou i dlouhou štafetu!

Družstvo žen obsadilo v konečném bodování čtvrtou příčku a muži opět zavítali na nepopulární poslední místo. Děkuji všem za reprezentaci a gratuluji k výsledkům!

K.S.

Výsledky zde: online.atletika.cz/vysledky/39078