MČR a tři medaile!

26.06.2016 00:00

Opět po dvou letech se vrátilo Mistrovství České republiky juniorských a dorosteneckých kategorií na nádherný třinecký stadión, protože čím víc stadiónů jsem navštívil jednoznačně na mém žebříčku co do funkčnosti a krásy vede Třinec a Ostrava.
Samotné mistrovství bylo perfektně zvládnuté i díky pomocníkům z našeho klubu. Zkrátka kdo měl ruce, šel pomáhat. Zato vám paří velké poděkování!
Další položkou než se dostaneme k závodníkům je počasí. No „maras“, děs a hrůza. Nijak jinak nejde nazvat tento víkend. V sobotu na dráze 46°C, ve stínu 33°C, na večer bouřky a silné poryvy větru. V neděli naopak déšť a opět vítr. Snad jen poslední tři hodiny bylo ideální počasí pro kvalitní výkony. Na druhou stranu všichni měli stejné podmínky, takže závodníci si nemohou stěžovat.

Nyní k našim:
Taková parta se ještě snad na MČR nedostala. Z našeho klubu z malého města někde „s prominutím v prdelovicích“ s dvoudráhou, která má 266m startovalo 9 závodníků, kteří získali dvě stříbrné a jednu zlatou medaili. Naprosto super!
A kdo to vlastně byl?
Rozjel to René Sasyn, který již s titulem na 3000m z minulého týdne bojoval o titul na trati 1500m. Jen těsně mu v takticky rozběhnutém závodě uteklo první místo. Byla tady stříbrná medaile v čase 4:14.28.
Hned na to běžela Anet Chlebiková a Hanka Peterková na stejné trati. Anet ač první v tabulkách doplatila na taktiku, kdy nikdo nechtěl závod rozjet, a doběhla v čase 4:52.32 na páté příčce. Hanka,skončila v čase 5:18.53 na místě devátém.
Očekávání se pak upřelo na 3000m překážek, kde startovali hned tři naši borci. Druhé místo a stříbrnou medaili vybojoval v čase 9:49.28 Marek Chrascina, smolnou bramboru si vybral v čase 10:07.65 SerhijTkač, a tu největší smůlu měl Jakub Cieslar, který si po překážce přivodil zranění kotníku. Bohužel Kuba nedoběhl a navíc se nemohl ani účastnit závodu na pět kilometrů v neděli.
Hotovou katastrofou, co se týče počasí byl běh na 2000m překážek, kde nás zastupovala Ivana Lubojacká a Lenka Peterková.  Během závodu začala bouřka a silné poryvy větru což na překážkách bylo velmi nebezpečné. Děvčata doslova při „proťáku“ sedala zpátky na překážky. Nicméně to vše dopadlo dobře a nebylo z toho žádné zranění. Ivana v čase 8:08.47 skončila na šesté příčce a Lenka v závěsu na sedmé příčce s časem 8:17.28.
Další den začal zlatým deštěm. Anet se probrala ze zlého snu a ukázala co v ní je. Na trati 3000m se stala v čase a osobním rekordu 10:31.71 mistryní české republiky! V závodě na posledních 1000 metrech všem utekla a sólo si doběhla pro titul. Na trojce jsme měli nejsilnější zastoupení, s Anetou ještě velice dobře běžela Lenka, Hanka a Nikol Peterkovy. Lenka v čase 11:15.52 na desáté pozici, Hanka v čase 11:16.24 na pozici jedenácté a Nikol v čase 11:24.28 na pozici patnácté.
Hned za nimi se na pětce pustil do boje SerhijTkač. V opravdu silném větru kdy nechtěl nikdo střídat, odtáhl závod sám v osobním rekordu 16:03.97 a doslova si vydřel sedmou pozici.
Tečku za letošním MČR byla štafeta 4x400m které se zúčastnili René Sasyn a SerhijTkač. Ta si vybojovala devátou příčku v čase 3:36.75.
Velké díky za výsledky, celoroční dřinu a pomoc na takovéto akci. Díky!!!!!!


Výsledky:online.atletika.cz/kalendar.aspx?dt=2016-06-25

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/Mistrovstvi_CR_junioru_Trinec_0616