MČR do 22 let ve stříbrném hávu

02.09.2018 00:00

Se začátkem září přišlo Mistrovství republiky do 22 let, které letos hostila Ostrava. Z našeho klubu třineckou atletiku reprezentovalo pět běžců. V sobotu se šla předvést Markétka Sikorová na trati 3000m překážek. Tato věčně usměvavá závodnice šla na start s devátým časem, a proto mohla jen překvapit. Nakonec z toho bylo obhájené deváté místo v sezónním maximu 11:48,54 min. Tentýž den se ještě na 5 kilometrech představil Marek Chrascina, ten si nakonec doběhl pro 12. místo časem 15:37,17 min. V neděli se pokusil bojovat o medaili také na trati 3000m překážek, kde obstál lépe a časem 9:29,20 min. skončil na páté pozici. Dle jeho slov nebyl s výkony úplně spokojen, ale Marek jistě směřuje formu na nadcházející Mistrovství Světa v běhu do vrchu, takže i přesto je to skvělý výsledek. Děkujeme Marku za tvou bojovnost!
Druhý závodní den svou skvělou formu předvedla Aneta Chlebiková. Pět kilometrů zvládla ve famózním osobním rekordu 16:36,21min. a zajistila si tak stříbrnou medaili! Nutno podotknout, že Anet překonala své osobní maximum o více než třičtvrtě minuty! Skvělý výsledek předvedla na stejné trati Eva Galaczová, která ukázala co v ní je a doběhla si pro deváté místo v čase 18:39,92 min. Pro Evu je to taktéž osobní rekord, forma prostě přišla v pravý čas.
Závod to byl opravdu hoden Mistrovství republiky, žádné taktizování, holky běžely od začátku naplno, prostě radost se koukat, paráda!
Jako poslední disciplína před štafetami se běžela patnáctka, na kterou jsem nastoupila já (pro ty, co neví Karolína Sasynová :D). Závod to byl opravdu náročný, od začátku se běželo svižně a bylo pro mě těžké zachytit tempo, i přes to všechno jsem si doběhla pro druhé místo v novém osobním rekordu 4:29,50 min. Jak umístění, tak čas je pro mě obrovským úspěchem.

Skromnou třineckou výpravu doplnili ještě Bára Sajdoková ve výšce, která si výborným výkonem zajistila druhé místo a František Buba pátým místem v trojskoku. Bývalý třinecký závodník René Sasyn skončil pátý na 5000m a devátý na 1500m.
Gratuluji všem za krásné výkony a jménem všech děkuji našemu skvělému trenérovi Kamilovi za skvělou přípravu! KS


Výsledky: online.atletika.cz/vysledky/31961