MČR do 22 let

27.08.2016 00:00

MČR na dráze do 22let, které se letos konalo v Kladně náš klub opět poctil svou návštěvou. A nebyla to návštěva ledajaká, celkem deset mladých běžců a běžkyň se rvalo o umístění a časy. Počasí bohužel rekordům moc nepřálo, teplota se neustále pohybovala kolem 30°C, ale i přesto některé padly.
Opět velká radost, že počet nominujících na mistrovské závody neustále stoupá a výkony jdou nahoru.
V sobotu se na start běhu na 5000m postavily ve velmi teplém počasí Hanka a Niki Peterkovy. Hanka doběhla na sedmém místě v osobním rekordu a čase 19:49.89, Niki na místě devátém v čase 20:10.41. V tom hycu klobouk dolů.
V neděli už bylo o něco příjemněji, ale pořád sluníčko dávalo svými paprsky najevo, že léto je ještě tady.
Nejprve naše děvčata ukázala na patnáctistovce jakou máme v Třinci povahu. Den předem jsme sedli a dohodli se, že nepřistoupíme na žádné taktické manévry ze strany soupeřek. Hodně často se totiž na mistrovských závodech běží takticky dvě kola pomalu a pak další dvě téměř sprintem. Naše holky udělaly nádherný závod, za což jim i moderátor veřejně děkoval a v cíli jim soupeřky gratulovaly. V čele s Anetou Chlebikovou to rozjely od prvních metrů a soupeřky se nestačily divit, zkrátka nádhera.
Nakonec Doběhla Anet na pátém místě v čase 4:43.79, Eva Galaczová hned za ní na místě šestém v čase 4:48.62 a na místě osmém v osobním rekordu Kája Mrázková v čase 4:52.74. Díky za skvělou podívanou.
René Sasyn ač velmi mladý se s českou elitou vůbec neztratil. Na patnáctistovce doběhl osmý v osobním rekordu 4:03.26.
Další osobní rekord si vytvořila Lenka Peterková na trati 3000m př. Doběhla na deváté pozici v čase 12:28.97, za ní pak Ivana Lubojacká v čase 12:47.51.
Na této trati nám krásný výkon s osobním rekordem předvedl Marek Chrascina, který doběhl na bramborové pozici v čase 9:45.64. (Hodně dobré po dvou dnech v autobuse ze Slovinska.)SerhijTkač doběhl na jedenácté příčce v čase 10:13.06.
Ve velice dobré formě a stejném věku jako René se na trojskoku ukázal svěřenec Standy Sajdoka František Buba.
Ten si v osobním rekordu výkonem 13.82 doskákal až na sedmou příčku. Paráda.
Díky mládeži za opravdu kvalitní výkony, vždyť jste patřili ve svých kategoriích mezi ty nejmladší a navíc se v tom teple všechny výkony pohybovaly kolem osobních rekordů a nebo byly překonány. Gratulace!!


Výsledky: online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=26172

Foto: 1bezeckyjablunkov.rajce.idnes.cz/MistrovstviCR22let_Kladno_0816